Om studiet
Et år på Mat & bærekraft gir deg kunnskaper som er «matnyttige» og vil spre glede – både i livet generelt og i en eventuell karriere innen mat. Her vil du lære å lage sunne og gode retter tilpasset et studentbudsjett, og få kunnskap om mat som er bra for både deg og miljøet. Vi utforsker for å få en bedre forståelse av hvordan mat, mennesker og miljø påvirker hverandre.
Vi lager kreativ hybelmat, smakfull turmat, og arrangerer ulike temamiddager der vi gjerne inviterer interessante gjester. Det å lage mat sammen, er en brobygger som åpner opp for samtaler. Vi lærer om Salma-laksen som blir produsert her på Bømlo, og du får innblikk i oppdrettsnæringen. Det å lage sushi eller poke bowl på et svaberg der Salma har sitt opphav, er en unik opplevelse!
Om vi føler oss klar for det, tar vi over skolekjøkkenet og deler noen matretter med våre medelever. Utover vinteren lager vi vår egen mini-kjøkkenhage innendørs, og ser om dette kan være egnet for en studenthybel? Matsikkerhet, mattrygghet, og hvordan vi velger bærekraftige råvarer, er viktige fokusområder gjennom hele skoleåret.