Sigurd Vassenden

Jeg gikk på Bømlo FHS skoleåret 2013/14, på linja «Mat med smak av verden», der vi laga mat til resten av skolen, lærte om mat og matproduksjon, og hadde det veldig gøy. Skoleåret var fylt av mange gode dager på kjøkkenet, turer på den flotte øya og fine kvelder med gjengen i huset jeg bodde i. Noen spesielt gode minner, er fisketur i åpen trebåt med det legendariske valgfaget “Gøy med Arild”, der vaktmester Arild tok oss med på forskjellige gøye ting rundt på øya; og da hele skolen satte opp revy, med band, dans, sang og mer eller mindre gode sketsjer. Det var en høydare!

I dag jobber jeg som yster på Grindal Ysteri, der jeg lager blåmuggost og andre gode oster. Om sommeren er jeg bonde, og driver min egen grønnsaksproduksjon under navnet “Grønt frå Grindal”. Jeg har vært interessert i mat siden jeg var liten, og tida på Bømlo var med på å forsterke den interessen. Der fikk jeg være med på sopptur, fisketur, besøk hos bønder. Alt dette gjorde at jeg så en yrkesmulighet i matproduksjon, og har mye å si for hva jeg gjør i dag.

Folkehøgskolen var en mulighet til å prøve seg på litt av hvert. Jeg var med på valgfaga drama og forming og redesign, og jeg fikk prøve meg som leder for skolerevyen. Bømlo FHS er en allsidig skole, med mye forskjellige folk, og mange muligheter.

Året på Bømlo var fullt av fine folk, og vi var en veldig sammensveisa gjeng når året var omme. Jeg savner alle enda, men har fremdeles kontakt med et bra knippe, heldigvis. Det er så fint å ha venner overalt i Norge, alltid en sofa å sove på når man er ute og reiser!

Jeg kan absolutt anbefale å gå et år på Bømlo Folkehøgskole!

Med hilsen Sigurd Vassenden

Innblikk