Linnea Myrvold Bergqvist

Å være elev ved Latin Amerika-linjen på Bømlo Folkehøgskole er litt av en opplevelse. Skolen serverer et undervisningsopplegg du selv er delaktig i å bestemme hvordan skal være, og du slipper å måtte svare til strenge videregående-krav. De første månedene brukte vi undervisningstimene til å forberede oss til linjeturen vår.

Da vi ankom flyplassen i Ecuador trodde vi at vi hadde lært alt, men er det en ting jeg sitter igjen med etter et år på Bømlo Folkehøgskole og en måned i Ecuador, er det at uansett hva du tror skal skje, vil opplevelsen aldri stå til forventningene du hadde før du reiste. Vi svevde høyt over tåkeskogen i zipline, vi svingte oss i lianer ut i en elv i Amazonas og vi danset salsa til deilige latinske rytmer til føttene våre verket.

Det føltes uvirkelig fra et klasserom på Bømlo i september, men i desember hadde vi altså opplevd dette, og jeg hadde aldri trodd at det var akkurat sånn, min opplevelse skulle bli. Reisen du gjør, vil berike livet ditt på flere måter enn du trodde var mulig, den er helt unik. Det er bare du og din klasse som vil oppleve akkurat det dere gjør. Du vil bli utfordret, både fysisk og psykisk, og du vil føle deg sterkere enn noen gang, klar til å sette ditt merke på hvordan din og vår fremtid skal se ut.

Er du lei av en A4-hverdag og vil oppleve noe nytt? Bømlo Folkehøgskole ga meg akkurat det jeg trengte. En ny start, nye venner og det var aldri en dag som var lik en annen.

Hilsen Linnea Myrvold  Bergqvist, elev 2015/2016

Innblikk