Om skolen

Bømlo Folkehøgskule er en frilynt skole midt mellom Bergen og Stavanger. Her får du et annerledes studieår med hovedfokus på bærekraft, kultur, kreativitet og solidaritet. Samtidig legger vi vekt på at du skal utvikle deg innen kommunikasjon, konfliktløsing og samarbeid. Vi garanterer et folkehøgskoleår du aldri vil glemme!

Skolens verdier

Fred, solidaritet, kreativitet og miljø er verdier som skal ligge til grunn for det vi gjør i skolehverdagen og på reiser

Mål

Bømlo Folkehøgskule skal være en folkehøgskole der elevene skal utvikle seg og trives, og et år ved Bømlo Folkehøgskule skal gi elevene læring og mening.

Skolereiser

Vi oppsøker spennende destinasjoner, kulturer og prosjekter vi har om på skolen og møter mennesker i deres hverdag. Slik får vi en langt bedre forståelse for temaene vi fordyper oss i og nye perspektiver på verden og våre egne liv. Hver linje har egne spennende linjeturer, i tillegg har vi fellesturer til Hovden, Bømlo-rundt og Preikestolen.

  • Brosjyre

  • Elevstevne

Hei Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

Internat og skolebygg

Elevbolig

I stedet for et stort internat, bor elevene i åtte rødmalte hus med seks små og tre store rom som alle har egne bad og toalett. I huset deler dere også en fellesstue med kjøkken og et vaskerom.

Hvert hus har i tillegg en egen terrasse med utsikt over skog og sjø. Hele skoleområdet, inkludert elevhusene har trådløst internett.

Her kan du ta en house-tour om du vil.

 

Skolebygg

I skolebygget foregår mye av undervisningen. Her ligger klasserom, auditorium, gymsal med scene og formingsrom. Et av de viktigste rommene er matsalen hvor alle felles måltider blir servert.

I bygget finner du også peisestue, filmrom, treningrom med vekter og apparater, musikkrom, klatrevegg, biljardrom m.m.

Ved sjøen ligger et stort sjøhus med stor kai, båter, kajakker og badeplass. Vi oppfordrer til flittig bruk, om det er for å ro til butikken eller til en utflukt på fritiden.

Flere av linjene bruker båt/kajakk i undervisningen. Bading foregår hele året. I sjøhuset er det også et stort oppholdsrom som kan brukes som klasserom eller aktiviteter på fritiden.

Om Bømlo kommune

Bømlo er en øykommune som befinner seg i Sunnhordland sør i Vestland fylke, ca midt mellom Bergen og Stavanger. Kommunen har ca 12.000 innbyggere.

Kultur

Bømlo kultuhus har eget kulturprogram, med konserter, kino, forestillinger og andre arrangement. Moster amfi er også arena for konserter og forestillinger.
Helt ny svømmehall med stupetårn finner du på Bremnes med to basseng og stupetårn.

Næring

Som beliggenheten tilsier er Bømlo en kystkommune hvor man finner en rekke ulike næringsområder innen sjøfart og fiske, deriblant storsatsingen Salma. Bømlo Kommune satser på gründervirksomhet, innovasjon og flere bedrifter.

Historie

Bømlo har spilt en sentral rolle i norgeshistorien rundt første tusenårsskiftet. Ifølge Snorre-sagaen ble Moster kirke grunnlagt av Olav Tryggvason i år 995 og er i dag regnet som en av de eldste kirkene i landet.

I 1024 fikk Olav den Hellige den første kristenretten vedtatt på Moster. Kristenretten la grunnlaget for de lovene vi fremdeles har i dag.

Bømlo var sentral under 2. verdenskrig, da flyktninger, våpen og agenter ble fraktet mellom Shetland og Norge.