Reisebrev fra Sør-Afrika

I starten av november hadde friluftsliv klassen ved Bømlo folkehøyskole en treukerstur til Afrika.

Reiseskildring av Hedda, Marion og Julie

I starten av november hadde friluftsliv klassen ved Bømlo folkehøyskole en treukerstur til Afrika. Turen gikk til Zimbabwe, Botswana og Sør-Afrika. Disse tre ukene besto av flere ulike aktiviteter alt fra strikkhopp til sightseeing.

Første delen av turen var vi i Zimbabwe og Botswana. Deretter dro vi til Sør-Afrika, og det var her vi tilbrakte mest tid. Sør-Afrika er ett land som tidligere var preget av kraftig apartheid. Selv om apartheid er oppløst, kunne vi likevel se ettervirkninger. Vi lærte mye historie og kulturelle tradisjoner når vi gikk «Walk og Freedom» og avsluttet med å dra til Robben Island, der vi fikk ett innblikk i Sør-Afrika for bare 30 år siden.

Cape Town er kjent for det karakteristiske fjellet Table Mountain og deres karakteristiske infrastruktur. Vi har sett mye natur, alt fra savannen på safari i Botswana til kuperte terrenget på Kapp det gode håp. Dyrelivet var ikke det vi var vant til. Alt fra løver, giraffer og elefanter på safari. Til bavianer og elefanter i gatene, og ville struts, bavianer og skilpadder ved kapp det gode håp. I tillegg besøkte vi en pingvin koloni som besto av ville pingviner noe vi ikke trudde var mulig å se i Afrika.

Vi besøkte en av de mest fattige slumområdene rett utenfor Cape Town. Slumområdet kalles en township, og landsbyen bestod av rundt 8.000 innbyggere, 8 vannkraner og ett fåtall toaletter på deling. Slumområdene har ingen sanitæranlegg. Dette gjorde veldig inntrykk på mange av oss. Vi så en helt annen verden som ikke passet inn med resten av Cape Town vi hadde opplevd. Vi fikk virkelig sett kontrastene innenfor byen mellom fattig og rik i byen.

Turen har levd opp til forventningene. Strikkhopp, rafting, rappellering, grottevandring, gikk på Table Mountain, så Victoria Falls, hoppet i Gorge swing, surfet, ridetur på stranden, haidykking og spist mye spennende mat.

Disse tre ukene ga mange nye inntrykk på både godt og litt vondt som vi sent vil glemme.

Hilsen Hedda, Marion og Julie

Innblikk