Verden venter på deg!

Kjenner du reiselysten boble? Nå ligger verden igjen åpen for oss! Som elev på Bømlo Folkehøgskule får du tilbud om linje- og fellesturer til destinasjoner som skaper opplevelser, læring, nye perspektiver og ettertanke.

Turer i inn- og utland har alltid vært en viktig del av studietilbudet vårt.  I år drar linjene til eventyrlige og interessante steder i Afrika, Europa og Norge i høstsemesteret.

I vårsemesteret planlegger skolen en frivillig fellestur – en spennende reise til eksotiske Bosnia-Herzegovina og nabolandet Montenegro. Her får du oppleve store kontraster når vi besøker både storbyer og små landsbyer utenfor allfarvei.

Skolen har «i alle år» også hatt faste skoleturer til vintereldoradoet Hovden, spektakulære Preikestolen og idylliske Espevær, noe som er inkludert i skolepengene. Det skal vi selvsagt i år også, så her venter en liten smak av Norge.

I en tid der bærekraft, klima, miljø og ansvarlighet blir mer og mer viktig, hvorfor velger vi så å sette oss på flyet til reisemål langt av gårde? Er det særlig smart, bare for at vi skal «ha det gøy» på tur? Så absolutt, mener vi.

Ja, reisene våre har et definitivt et klima- og miljøavtrykk. Det skal ikke feies under en stol. Men selv om vi har det utrolig gøy, er turene veldig mye mer enn eksotiske ferier. Ved å besøke steder, kulturer, prosjekter og aktiviteter vi har om på skolen, får vi en langt bedre forståelse for temaene vi fordyper oss i og lærer langt mer enn ved å se en film eller høre læreren fortelle. Gjennom møter med mennesker i deres hverdag, får vi også nye perspektiver på verden og livene våre. På flere av linjeturene deltar vi direkte i solidaritetsarbeid, et av fundamentene folkehøgskolen vår er bygd på. I tillegg mener vi at reisene også bidrar til selvforståelsen vår, der vi gjennom å reise og bo tett på hverandre i nye situasjoner og miljøer lærer både oss selv og medelevene våre bedre å kjenne.

Klar for å oppleve verden igjen? Bli med oss, da vel!

Innblikk