Sykepleier Hanne

Etter videregående var jeg usikker på hva jeg ville studere, og etter å ha hørt mye positivt om folkehøgskole bestemte jeg meg for å søke selv. Jeg må si jeg var rimelig spent og nervøs den første dagen. Plutselig var jeg aleine på ei øy milevis hjemmefra! Heldigvis var alle de andre i akkurat samme situasjon og vips så var vi kjent! Lærerne fortjener skryt her, da de er utrolig flinke til å se alle, legge til rette og utfordre.

Linjeturen vår til Øst Afrika var et høydepunkt for meg! På folkehøgskole får du muligheten til å oppleve et land og en kultur på en helt annen måte enn som vanlig turist. Det var virkelig en opplevelse for livet! Man får også en helt spesiell tilknytning og relasjon til de folka man opplever ting sammen med. Ikke bare de du går i samme klasse med, men også de du bor på hus med, har trivsel med, har valgfag med — og generelt er på Bømlo med. Folkehøgskolebobla er ekte! Og den er superfin! 

Etter folkehøgskolen flytta jeg til Kristiansand for å studere sykepleie på Universitet i Agder. Jeg flytta inn sammen med ei venninne jeg møtte på Bømlo og året etter flytta to andre Bømlinger inn i naboleiligheten. 

Året på folkehøgskole ga meg en trygghet i meg selv som jeg føler har hatt stor betydning for studentlivet og studiene mine, men også for hvem jeg er som sykepleier. Det er noe veldig fint ved å kunne være seg selv fullt ut og bli heiet frem for den man er, og der er Bømlo veldig gode!

PS: Vil også nevne revyuka og Fredsfestivalen! Så gøy!

Hilsen Hanne, elev 2012/2013.

Innblikk