Jenny Dahl Brøndbo

En av mange flotte ting ved Bømlo Folkehøgskule er arrangementene vi står for. Fredsfestival, revyuke og en familiedag og matfestival for å samle inn penger til forskjellige prosjekter og turer.

På familiedagen og matfestivalen kommer det masse folk og du som elev arrangerer det hele. Alle jobber sammen om dette og elevene deltar på selve festivalen med ansiktsmaling, matlaging, leker og fantastisk stemning.

Og før du vet ordet av det sitter du på bussen mot Flesland klar for avreise. Linjeturen vår viste oss det ekte Afrika, og vi fikk se både de gode og vonde sidene av Kenya, Uganda og Tanzania. Vi møtte alt fra barn i lek på vei hjem fra skolen og de som levde i fattigdom i slummen. Det var både voksne mennesker med gode jobber, og rusa voksne som lå utslått i varmen. Vi bodde hos 3 ulike stammer

og fikk oppleve deres kultur, levemåte og tradisjoner. Vi fikk også gleden av å oppleve strikkhopping, rafting, og safari. Men det som kanskje var best med turen var alle de tette og ekte vennskapene som oppstod. Det var noe spesielt med det å reise langt og oppleve så mye med noen. Vi ble knyttet så tett og delte så mye sammen, samtidig som vi på godt og vondt lærte å respektere hverandre og tåle at folk er ulike.

Jenny Dahl Brøndbo, elev 2014/2015

Innblikk