Thea Hvistendal

Jeg husker da jeg søkte på Bømlo Folkehøgskole i fjor var målet mitt først og fremst å komme meg bort fra hjemmestedet mitt. Spesielt med tanke på at det hadde gått et år med Corona og innskrenkninger. Jeg bor egentlig i Tyskland i Köln, men er halvt norsk, siden mamma kommer fra Norge. Gjennom henne fikk jeg inspirasjonen til å gå på folkehøgskole. Ganske tidlig i søkeprosessen bestemte jeg meg for å søke på Friluftsliv Kyst og Fjell fordi jeg ville oppleve noe helt nytt og utfordre meg selv. Til da hadde jeg ikke hatt så mye erfaringer innen friluftsliv, utenom å gå mye tur med hunden min i skogen.

Thea, Elliot og Sunniva

Bømlo endte opp med å bli et av de mest lærerike årene i livet mitt, både sosialt sett og med tanke på å være ute i naturen. Men man lærer også masse om seg selv. Og det høres kanskje ut som en klisje, men det er noe med å være så langt borte hjemmefra og samtidig oppleve å mestre så mange nye ting og utfordringer.

Vi hadde linjefag hver uke, mandag, tirsdag og onsdag. Ting vi gjorde i løpet av året var for eksempel: Klatring, rappellering, kajakk padling, skiturer, snøhuletur, isbrevandringer, fisking, rafting, strikkhopp, surfing, mange toppturer og overnattingsturer enten under åpen himmel, i telt eller i hengekøye.  Man lærer generelt mye om det å være på tur og å være ute i naturen. I tillegg lærer man hvordan man forbereder seg for tur, altså hva man skal pakke, ha på seg, spise etc. Alt dette føler jeg, jeg har lært masse om det siste året. Også er det selvfølgelig det sosiale aspektet ved å være på linje/på tur sammen. Man vokser veldig sammen som gruppe og det blir masse koselig stunder og samtaler rundt bålet, i teltet og på tur. Linjen Kyst og Fjell byr til og med på to fine og varierte Linjeturer på ca. 10 dager, en til høsten og en til våren.

Sturla er linjelæreren på Kyst og Fjell og jeg føler han beriker linjen veldig! Han er morsom, omtenksom og veldig flink på det han gjør. Sturla har blitt en skikkelig del av Kyst og Fjell-gjengen. Han håndterer vanskelige situasjoner veldig bra og er alltid der hvis man trenger noen å snakke med. Målet hans er alltid at vi elever for mest ut av året!

Alt i alt er jeg så glad for at jeg bestemte meg for å gå Friluftsliv Kyst og Fjell på Bømlo Folkehøgskole! Jeg har lært masse og blitt kjent med mange utrolig fine folk! Det er et år jeg aldri kommer til å glemme og et år jeg vil ta med meg gjennom livet videre. 

Med hilsen Thea Hvistendal

På linjetur til Sør-Afrika med Vill Vest, der også elevene ved Kyst & Fjell fikk tilbud om å være med.

Innblikk