Bendik Espenes

Mitt fantastiske år på Friluftslivlinja på Bømlo Folkehøgskule!

Før man begynner et folkehøgskoleår er det mange tanker som strømmer gjennom hodet ditt. “Kommer jeg til å få kontakt med noen?”, “passer jeg inn på folkehøgskole?”, “er dette egentlig noe jeg vil?”. Alle disse tankene strømmer i hvert fall gjennom mitt.

Dagen jeg ankom Bømlo Folkehøgskule var jeg skikkelig nervøs. Jeg skulle starte på et år borte fra hjembyen og det trygge miljøet jeg hadde der, og starte på noe helt nytt, på et helt nytt sted, med helt nye mennesker. Alt var nytt. Men det skulle vise seg at det ikke var noe å være nervøs for i det hele tatt.

Det man glemmer når man starter på et slikt år, er at det er titalls andre som har akkurat de samme tankene i hodet, og det bidrar til at det er enklere enn noen gang å få kontakt med folk. Alle var kjempepositive og like gira som meg på å starte på det beste året i livet sitt. Både lærere og ansatte på skolen har som mål fra dag en at de skal gjøre dette året så bra som bare mulig for oss.

Man skaper et nettverk og miljø fra første skoledag på Bømlo Folkehøgskule, og man ender opp med å grue seg til å reise hjem på ferie — noe man kanskje ikke har kjent på før. Og før man aner det har man kommet til november, da vi reiser på linjetur til Sør- Afrika. En tur man vil huske resten av livet sitt. Det er en reise der man får oppleve ting man aldri ellers ville fått oppleve, og man får ekstremt masse inntrykk fra en annen kultur enn den man er vant til. Vi fikk oppleve alt fra ekstremsport som strikkhopp, rafting og klippehopp, til å vandre gjennom Cape Town, dra til Robben Island for å se hvor Nelson Mandela var fengslet, og besøke barn i Townships som ble til under apartheid. Sistnevnte samlet vi også inn penger til, slik at de fikk bygget en barnehage nærme der de bor.

Etter turen sitter man igjen med så utrolig mye, og man har fremdeles utrolig mye å glede seg til resten av skoleåret. Det er et utrolig variert skoleår med alt fra kajakkpadling til skogsturer, klatring og brevandring samt flotte teltturer i storslått natur. Året på Bømlo ville jeg aldri vært foruten, og det vil ikke du heller!

Søk på Friluftsliv på Bømlo Folkehøgskule! Du kommer ikke til å angre!

Med vennlig hilsen Bendik Espenes

Elev skoleåret 2013/2014

Innblikk