Ida Kind Andersen

Hadde noen fortalt meg da jeg var 18 år at jeg skulle flytte til andre siden av landet, til en liten øy i havgapet fylt av mennesker jeg overhodet ikke kjente – hadde jeg blitt overveldet. Lite visste jeg at dette et år senere skulle bli realiteten, og at denne lille øya skulle bli det jeg kalte for «hjem». 

På Fokus Afrika er det aldri en kjedelig time. Kjetils enorme engasjement for å lære bort alt han kan om politikk, historie og Afrika er helt unikt. Han lærer oss mye om oss selv som mennesker også, og livet generelt. Gjennom å arrangere en solidaritetsdag, og også samle inn klær til barnehjem i Afrika, fikk vi se at det ikke skal mye til for å kunne utrette noe stort, og gjøre en forskjell.

Det er vanskelig å sette ord på Afrikaturen, og det er kun de som opplever det selv som klarer å relatere, for så vilt er det. Afrika er ikke kun slikt det blir fremstilt i media, det er så vanvittig mye mer – og vi har fått oppleve det virkelige Afrika, på godt og vondt.Vi har fått se og oppleve både det beste, men også noe av det verste verden har å tilby. De enorme kontrastene, fra elendigheten i slummen og fortvilelsen i en flyktningleir – til håpet som ble tent i ungdomsprosjekter og barnehjem. Å leve tett med mennesker med et liv som motpol fra vårt eget, høre deres historier og lære dem å kjenne – i idylliske landsbyer som virker uberørt fra omverdenen. Pulsen stiger med både strikkhopp og rafting i Nilen, men også når man hører ville dyr traske utenfor masaihusene. 

Jeg kommer aldri til å glemme den spektakulære savannen fra soloppgang til solnedgang – spesielt løveungene som var rett utenfor safaribilen vår. Kontrastene fra å springe rundt på den røde afrikajorda, til den hvite sandstranda på Zanzibar.Jeg sitter igjen med mange inntrykk, fantastiske minner og opplevelser som kommer til å prege meg resten av livet. 

Bømlo er helt spesielt. Jeg har fått utfordret meg selv, og vokst enormt mye på dette året. Jeg har knyttet så sterke bånd, og uerstattelige vennskap med mennesker jeg vil ha med meg livet ut. Et år fylt av latter, tårer, kjærlighet, gode samtaler og unike opplevelser – og enda litt mer latter og glede. Jeg er så takknemlig.

Med hilsen Ida Kind Andersen

Innblikk