Sturla Aas

Året på Bømlo Folkehøgskule har gitt meg venner over hele landet. Og det var viktig for meg å ta med meg disse flotte menneskene videre i livet. Bømlo Folkehøgskule la til rette for gode relasjoner mellom elever og ansatte. Det var alltid et smil og en vennlig tone. Og nettopp dette har jeg tatt med meg videre inn i jobbhverdagen. Alle skal bli sett.

Jeg har også tatt med meg kunnskap om friluftsliv. Gjennom deltagelse på friluftslivlinjen så har jeg kunne ta med meg kunnskap og gleden med friluftsliv. Og dette har hjulpet meg til å kunne se mulighetene! Enten om det er dagsturer i skogen, eller lengre turer på fjellet med overnatting, så har jeg alltid med meg noe fra Bømlo.


I dag studerer jeg religionsvitenskap samtidig som jeg arbeider som lærer. Jeg studerte «Lektor i samfunnsfag» ved Nord universitet i Bodø. De første årene i Bodø så bodde jeg sammen med noen fra folkehøgskolen. Etter endt utdannelse våren 2020, så flyttet jeg til Bergen. Og her bor jeg også med noen fra folkehøgskolen. Selv om pandemien setter en stoppe for fysiske møter, så er det stadig kontakt med folkehøgskole venner på telefon. Og da er det alltid mimring fra et helt fantastisk år på Bømlo.

Et av de beste minnene fra året på Bømlo Folkehøgskule. Må være fra en av de mange kajakkturene med friluftslivlinjen. Da vi padlet til Utslåttøy. En liten øy på utsiden av Bømlo. Selve kajakkturen dit bød på fantastisk natur og blikkstille vann. Vi hadde med oss telt og god mat. Teltplassen var midt på øya, med gode klatremuligheter rundt. Mot kvelden satt vi rundt bålet. I tillegg så hadde jeg flotte mennesker rundt meg. Et sånt minne gjør at jeg virkelig savner året på Bømlo Folkehøgskule.

Et annet minne fra folkehøgskolen er avslutningsturen vi hadde til prekestolen. Det var noe helt spesielt å kunne dra på en slik tur med hele skolen. Denne turen var også vemodig da det indikerte slutten på det beste året i mitt liv.

Med hilsen Sturla Aas, lektor i samfunnsfag
Kull 2014

Innblikk