Halvårskurs
Her finner du en oversikt over alle halvårskurs som Bømlo Folkehøgskule tilbyr.
Her finner du en oversikt over alle halvårskurs som Bømlo Folkehøgskule tilbyr.
Et halvår med aktivitet og varierte opplevelser, fra hav til tind i fantastisk vestlandsnatur og storslåtte Sør-Afrika, når du følger A-linja Friluftsliv Sør-Afrika og B-linja Hav & Fjell høsten 2024.
Friluftsliv Sør-Afrika er halvårskurset for deg som ønsker et halvår fullt av ville naturopplevelser i rå natur. Linja passer for deg som liker å utfordre deg selv, liker varierte naturopplevelser og vil oppleve mest mulig.
Du trenger ikke masse erfaring, men det er viktig at du har utferdstrang og lyst til å utfordre deg selv! Du lærer viktige basisferdigheter som å sove i telt, utendørs matlaging på primus, båltenning, og å pakke med deg det du trenger på ulike type turer.
Vi kickstarter drømmeåret med en ekstremsportturne på Vestlandet! Her blir det rafting på Voss, Via Ferrata i Åkrafjorden, og fottur til Trolltunga eller Folgefonna.
Hjemme på Bømlo igjen gir vi oss i kast med havkajakk-padling, vi gjennomgår grunnkurs i havkajakkpadling og du får våttkort. Du får prøve fjellklatring og rappellering. Du får tilbud om fridykkekurs i nærområdet og kanskje topptur til tindene i Rosendalsalpene.
I november reiser vi på linjetur til Sør-Afrika, med surfing, snorkling med hai, strikkhopp/pendelhopp, safari, fjellturer og masse mer!
Når vi kommer hjem skal vi klatre innendørs flere ganger, og du får tilbud om å ta brattkort.
Les mer om halvårskurset Friluftsliv Sør-Afrika – høsten 2024!
Pris: Fra kr 100 250,-
Her følger du A-linja Mat & Barista og B-linja Mat & Bærekraft høsten 2024, og lærer hvordan mat, mennesker og miljø henger sammen. Tre ukers studietur til Italia med tog gjennom Europa.
Halvårskurset starter med baristakurs. Videre øver vi oss i klasserommet, som innimellom blir gjort om til kafè for resten av elevene. Vi lager mat fra verdens ulike hjørner, og arrangerer 4-stjerners middag hos hverandre. Her får du muligheten til å utvikle dine ferdigheter og lære nye triks innen matlaging. Kanskje vil du prøve deg på den sør-italienske Orrechiette-pastaen, eller kanskje du vil bli bedre kjent med asiatisk mat?
Vi lærer mye om smak og balanse, og resultatet blir smakfulle mocktails og retter du stolt kan servere dine medelever.
Vi benytter vi oss av gode råvarer fra naturen, prøver oss på høsting og konservering, og vi plukker sopp og lager deilig sopprisotto. Vi tilbereder kreativ hybelmat og smakfull turmat.
I oktober/november reiser vi til Italia på en tre ukers matreise, der vi fordyper oss i det italienske kjøkken. Finner vi hemmeligheten bak den gode italienske pizzaen? Turen går med tog nedover Europa, noe som bare må nytes!
Hjemme på skolen tester vi også ut forskjellige mattrender, og lærer om Salma-laksen som blir produsert her på Bømlo. Det å lage sushi eller poke-bowl på et svaberg der Salma kommer fra, er en unik opplevelse! Vi sjekker også ut dumpster diving, ølbrygging og lager vår egen minikjøkkenhage.
Matsikkerhet, mattrygghet, og hvordan velge bærekraftig mat er noe vi har fokus på gjennom hele halvåret.
Les mer om halvårskurset Mat, barista & bærekraft – høsten 2024
Pris: Fra kr 84 250,-