Vi får fram det beste i deg

Trygt og nært, vilt og eksotisk. Lokalt og globalt. Glede og alvor. Læring og friår: På Bømlo Folkehøgskule velger du to linjer og får en unik mulighet til å omfavne mangfoldet i deg selv og verden rundt!

Velkommen til et lite stykke paradis

I våre øyne ligger naturperlen Bømlo i sentrum av verden, og Bømlo Folkehøgskule har spesielt vakre omgivelser! Her er det godt å leve – tett på deg selv og dine medelever.

Om skolen

Tidligere elever

Sara Wensaas Andresen

Jeg gikk linja «Mat & Barista» på Bømlo folkehøgskole og det var det beste valget jeg har tatt. Jeg fikk oppleve så mye nytt fra å brygge øl, få lære masse om kaffe og barista og ikke minst en 3 ukers interrail til Italia. Skolemiljøet er sosialt, og du trenger bare gå ut fra rommet for å møte på noen som ofte sitter i stuene og snakker eller ser film.

Les mer

Tidligere elever

Martine Iren Siggerud

Året var helt fantastisk, og jeg endte opp med ferdigheter jeg selv ikke visste jeg hadde. Mat & Barista passet meg derfor veldig bra. Det var aldri et kjedelig øyeblikk, og jeg vokste mye som person, kjente mye på mestring og glede. Jeg kunne ikke bedt om ett bedre år enn det jeg fikk der.

Les mer

Tidligere elever

Ida Kind Andersen

Hadde noen fortalt meg da jeg var 18 år at jeg skulle flytte til andre siden av landet, til en liten øy i havgapet fylt av mennesker jeg overhodet ikke kjente – hadde jeg blitt overveldet. Lite visste jeg at dette et år senere skulle bli realiteten, og at denne lille øya skulle bli det jeg kalte for «hjem». 

Les mer

Tidligere elever

Thea Hvistendal

Bømlo endte opp med å bli et av de mest lærerike årene i livet mitt, både sosialt sett og med tanke på å være ute i naturen. Men man lærer også masse om seg selv. Og det høres kanskje ut som en klisje, men det er noe med å være så langt borte hjemmefra og samtidig oppleve å mestre så mange nye ting og utfordringer.

Les mer

Tidligere elever

Thea H.

Året mitt på Bømlo Folkehøgskule har gitt meg så mye!  Jeg har fått venner for livet og lært masse om meg selv.

Les mer

Tidligere elever

Sykepleier Hanne

Året på folkehøgskole ga meg en trygghet i meg selv som jeg føler har hatt stor betydning for studentlivet og studiene mine, men også for hvem jeg er som sykepleier. Det er noe veldig fint ved å kunne være seg selv fullt ut og bli heiet frem for den man er, og der er Bømlo veldig gode!

Les mer

Tidligere elever

Sigurd Vassenden

Året på Bømlo var fullt av fine folk, og vi var en veldig sammensveisa gjeng når året var omme. Jeg savner alle enda, men har fremdeles kontakt med et bra knippe, heldigvis. Det er så fint å ha venner overalt i Norge, alltid en sofa å sove på når man er ute og re

Les mer

Tidligere elever

Lars Broby Foss

En av de erfaringene jeg har satt mest pris på med å gå et år på Bømlo er at jeg ble kjent med folk som både var like meg seg og folk som var totalt forskjellige fra meg.

Les mer

Studiereiser med mening

Vi oppsøker spennende destinasjoner, kulturer og prosjekter vi har om på skolen og møter mennesker i deres hverdag. Slik får vi en langt bedre forståelse for temaene vi fordyper oss i og nye perspektiver på verden og våre egne liv.

Innblikk