Helårskurs

Mat & Barista – Japan

Japan

På Mat & Barista-linja får du utvikle ferdighetene og kunnskapene dine innen alt fra matlaging av eksotiske retter til kaffekunst og smakfulle drikker. Studietur til Japan!

Om studiet

Er du en «foodie» med lidenskap for god mat og drikke? På linja utvikler du ferdigheter og kunnskap innen alt fra eksotiske retter til kaffekunst. Linjetur til Japan med et matunivers du aldri har smakt maken til.

På Mat & Barista-linja lærer du å lage mat fra inn- og utland, 4-stjerners middag og smakfulle mocktails. Du får prøve deg på Masterchef, kitchen take-over, og du blir med på å arrangere temakafé.

Vi boltrer oss i ingredienser, bruker mest mulig lokale ingredienser vi høster selv fra Bømlos natur. Deretter tester vi nye mattrender og lager mat som passer et studentbudsjett.

Et av de virkelig store høydepunktene er vår 2-3 ukers reise til Japan. Her får du oppleve eldgamle tradisjoner og et eksperimentelt kjøkken i et yrende, moderne storbyliv. Du møter en annerledes kultur og et matunivers som er kjent for sin harmoni og balanse, og ikke minst respekt for naturen. Japan er i tillegg kanskje det mest varierte kaffelandet i verden, hvor gamle tradisjoner og moderne kaffebarer går hånd i hånd. La deg fascinere av storslåtte byggverk og sjarmerende landsbyer, og gled deg til å bli kjent med japans matkultur og berømte gjestfrihet.

Å briljere på kjøkkenet for familie og venner er ikke det eneste du lærer deg dette året. Opplevelsene, kunnskapen og ferdighetene du tilegner deg kommer godt med dersom du er fristet av en jobb innen mat og drikke.

Brev fra linjelærer Mat & Barista.

 

Du vil få:

  • Innblikk i livet som kokk, barista og bartender
  • Lære om og lage mat fra ulike verdensdeler, og hverdagen på kjøkkenet
  • Baristakurs, bartenderkuds, opplæring i ølbrygging og japansk matlagingskurs
  • Kunnskap om næringsrik hybelmat, bærekraftig og trygg matproduksjon
  • Mye variert og praktisk undervisning
  • Roadtrip langs Vestlandet med ekskursjoner til ulike matprodusenter

Smakebiter fra linja:

  • Baristakurs
  • Ølbrygging
  • Temakafé
  • Matretter fra inn- og utland
  • 4-stjerners middag
  • Kitchen take-over
  • Masterchef
  • Fisketurer og soppturer
  • Mocktails-workshop
  • Roadtrip med ekskursjoner til ulike matprodusenter
  • Studietur til Japan

Linjetur til Japan

I oktober/november reiser vi til Japan på en 2-3 ukers reise der vi fordyper oss i det japanske kjøkken.

Om linjeturen

2-3 ukers reise til Japan blir et av de virkelig store høydepunktene.

Opplev historiske templer og moderne storbyliv. Her møter du en annerledes kultur og et spennende matunivers som er kjent for sin harmoni og balanse, og ikke minst respekt for naturen.

Japan er kanskje det mest varierte kaffelandet i verden, hvor gamle tradisjoner og moderne kaffebarer går hånd i hånd. La deg fascinere av storslåtte byggverk og sjarmerende landsbyer.

Gled deg til å bli kjent med den japanske matkulturen og gjestfriheten.

 

Smakebiter fra linjeturen

  • Streetfood
  • Restauranter
  • Japanske attraksjoner
  • Besøk på økologisk gård

Tidligere elever

Se hva tidligere elever sier om sitt år på Bømlo folkehøgskule

Mat & Barista og valgfag

Eva Lilleås Engevik

Hei!

Jeg har jobbet på skolen siden 2009, er utdannet kokk og yrkesfaglærer innen restaurant- og matfag. Som lærer på Mat & Barista ser jeg frem til et år der vi sammen skaffer oss mer kunnskap og inspirasjon.

Gode opplevelser rundt natur og mat, er noe jeg brenner for. Jeg har også hatt ansvar for flere av skoleturene, og er opptatt av etisk reising.

Jeg vil jobbe for å skape et lærerikt år, i et godt fellesskap og med minner for livet.

Følg oss på Instagram