Helårskurs

Mat & Barista

Japan

På Mat & Barista-linja får du utvikle ferdighetene og kunnskapene dine innen alt fra matlaging av eksotiske retter til kaffekunst og smakfulle drikker. Studietur til Japan!

Om studiet

Er du en «foodie», med lidenskap for god mat og drikke? Lurer du kanskje på en framtid innen den mangfoldige matbransjen? Da vil denne linja falle i smak! 2-3 ukers reise til Japan med fokus på den utrolig spennende matkulturen!

På Mat & Barista-linja får du utvikle ferdighetene og kunnskapene dine innen alt fra eksotiske retter til kaffekunst og annen god drikke.

Du vil få lære å lage mat fra inn- og utland, 4-stjerners middag og smakfulle mocktails. Du får også prøve deg på dumpster diving, kitchen take-over, og bli med å arrangere temakafé.

Vi boltrer oss i ingredienser, benytter mest mulig lokale råvarer og produkter, og høster selv godsaker som Bømlo har å by på. Deretter tester vi ut nye mattrender og lager mat som passer et studentbudsjett.

Et år med oss er ikke bare nyttig for å briljere på kjøkkenet for familie og venner. Opplevelsene, kunnskapene og ferdighetene du opparbeider deg kommer vel så godt med dersom du er litt fristet av de mange utdannings- og jobbmulighetene som finnes innen mat og drikke.

Brev fra linjelærer Mat & Barista.

 

Du vil få:

  • Innblikk i livet som kokk, barista og bartender
  • Lære om, og lage mat fra ulike verdensdeler og hverdagen på kjøkkenet
  • Baristakursbartenderkurs, opplæring i ølbrygging og japansk matlagingskurs
  • Kunnskap om næringsrik hybelmatbærekraftig og trygg matproduksjon
  • Mye variert og praktisk undervisning
  • Roadtrip på Vestlandet med ekskursjoner til ulike matprodusenter

Smakebiter fra linja:

  • Baristakurs
  • Ølbrygging
  • Temakafé
  • Matretter fra inn- og utland
  • 4-stjerners middag
  • Kitchen take-over
  • Dumpster Diving
  • Fisketurer og soppturer
  • Mocktails-workshop
  • Roadtrip med ekskursjoner til ulike matprodusenter
  • Studietur til Japan

Veien videre:

Dette er noen av studie- og yrkesmulighetene som har tilknytning denne linjen:

  • Kokk
  • Barista
  • Bartender
  • Servitør
  • Baker/konditor
  • Matvitenskap
  • Klinisk ernæring
  • Samfunnsernæring
  • Hotellfag
  • Matkultur
  • Bærekraft

Linjetur til Japan

I oktober/november reiser vi til Japan på en 2-3 ukers reise der vi fordyper oss i det japanske kjøkken.

Om linjeturen

2-3 ukers reise til Japan blir et av de virkelig store høydepunktene.

Opplev historiske templer og moderne storbyliv. Her møter du en annerledes kultur og et spennende matunivers som er kjent for sin harmoni og balanse, og ikke minst respekt for naturen.

Japan er kanskje det mest varierte kaffelandet i verden, hvor gamle tradisjoner og moderne kaffebarer går hånd i hånd. La deg fascinere av storslåtte byggverk og sjarmerende landsbyer.

Gled deg til å bli kjent med den japanske matkulturen og gjestfriheten.

 

Smakebiter fra linjeturen

  • Streetfood
  • Restauranter
  • Japanske attraksjoner
  • Besøk på økologisk gård

Tidligere elever

Se hva tidligere elever sier om sitt år på Bømlo folkehøgskule

Mat & Barista og valgfag

Eva Lilleås Engevik

Hei!

Jeg har jobbet på skolen siden 2009, er utdannet kokk og yrkesfaglærer innen restaurant- og matfag. Som lærer på Mat & Barista ser jeg frem til et år der vi sammen skaffer oss mer kunnskap og inspirasjon.

Gode opplevelser rundt natur og mat, er noe jeg brenner for. Jeg har også hatt ansvar for flere av skoleturene, og er opptatt av etisk reising.

Jeg vil jobbe for å skape et lærerikt år, i et godt fellesskap og med minner for livet.

Følg oss på Instagram