Helårskurs

Mat & Barista

Interrail Italia

På Mat & Barista-linja får du utvikle ferdighetene og kunnskapene dine innen alt fra matlaging av eksotiske retter til kaffekunst og smakfulle drikker. Studietur med tog gjennom Europa til hælen av Italia!

Om studiet

Er du en «foodie», med lidenskap for god mat og drikke? Bor det en framtidig barista i deg, eller kan du kanskje tenke deg en jobb i andre deler av den mangfoldige matbransjen? Da er denne linja midt i blinken!

Studiet starter med baristakurs. Videre øver vi oss i klasserommet, som innimellom blir gjort om til kafe for resten av elevene. Vi tester ut ulike mattrender, og arrangerer 4-stjerners middag for hverandre! Vel hjemme fra høstens studietur til Italia, bruker vi tid på å utvikle ferdighetene våre innen matlaging og kaffe.

Om vi er klare for det, tar vi over skolens kjøkken og imponerer våre medelever med smakfulle og eksotiske retter. Det blir arrangert bartenderkurs, hvor du vil lære mye om smak og balanse. Vi lager smakfulle mocktails, og lar kreativiteten blomstre!

Brev fra linjelærer Mat & Barista.

 

Du vil få:

  • Innblikk i livet som kokk, barista og bartender
  • Lære om, og lage mat fra ulike verdensdeler.
  • Lære å lage sunn og god hybelmat på studentbudsjett
  • Forståelse for hvordan mennesker, mat og miljø henger sammen.
  • Nyttige kunnskaper og praktisk erfaring på kjøkkenet.
  • Oppleve mestring og mulighet for å utfolde deg kreativt.
  • Kursbevis som kan gi fortrinn senere i livet.
  • Minner og opplevelser du aldri kommer til å glemme

Smakebiter fra linja:

  • Baristakurs
  • Ølbrygging
  • Temakafé
  • Matretter fra inn- og utland
  • 4-stjerners middag
  • Kitchen take-over
  • Dumpster Diving
  • Fisketurer og soppturer
  • Mocktails-workshop
  • Roadtrip med ekskursjoner til ulike matprodusenter
  • Studietur gjennom Europa til Italia, med besøk på vingård

Veien videre:

Dette er noen av studie- og yrkesmulighetene som har tilknytning denne linjen:

  • Kokk
  • Barista
  • Bartender
  • Servitør
  • Baker/konditor
  • Matvitenskap
  • Klinisk ernæring
  • Samfunnsernæring
  • Hotellfag
  • Matkultur
  • Bærekraft

Linjetur til Italia

I oktober/november reiser vi til Italia på en tre ukers reise der vi fordyper oss i det italienske kjøkken. Finner vi hemmeligheten bak den gode, italienske pizzaen?

Om linjeturen

Turen går med tog nedover Europa, noe som bare må nytes! Det europeiske kontinentet oppleves gjennom togvinduet, med stopp i Tyskland og Sveits. Vi leter etter den beste hamburgeren i Hamburg, og i Zurich prøver vi oss på sveitsisk fondue. Med interrailbillett i Italia, får vi sett hvor vakkert landet er, og vi får oppleve forskjellene mellom Nord- og Sør- Italia.

Har du drømt om å oppleve Venezia, Cinque Terre, Pompeii, Firenze eller det skjeve tårn i Pisa? Med interrail som utgangspunkt, bestemmer vi sammen hvilke steder vi besøker i Italia. I løpet av turen bor vi på en gård i vakre Toscana. Her får vi muligheten til å bli bedre kjent med det italienske kjøkken, og vi lærer om vin. Vet du forresten forskjellen på økologisk vin og naturvin? Vi møter kunnskapsrike personer som kan lære oss om mat og drikke, hvor fokus på bærekraft er en viktig del. Oppholdet kan også inneholde sykkeltur, ridetur, eller kanskje vi leier bil og besøker varme kilder i Toscana?

Turen avsluttes med noen dager i Roma, storbyen med fascinerende historie, spennende kultur og store matopplevelser.

Italiensk gjestfrihet og lidenskap er den beste rammen for en lærerik tur full av opplevelser.

Smakebiter fra linjeturen

  • Matkurs i Firenze
  • Streetfood
  • Restauranter
  • Vingårdsbesøk
  • Minst 6 europeiske byer
  • Italienske attraksjoner
  • Besøk på økologisk gård

Tidligere elever

Se hva tidligere elever sier om sitt år på Bømlo folkehøgskule

Mat & Barista og valgfag

Eva Lilleås Engevik

Hei!

Jeg har jobbet på skolen siden 2009, er utdannet kokk og yrkesfaglærer innen restaurant- og matfag. Som lærer på Mat & Barista ser jeg frem til et år der vi sammen skaffer oss mer kunnskap og inspirasjon.

Gode opplevelser rundt natur og mat, er noe jeg brenner for. Jeg har også hatt ansvar for flere av skoleturene, og er opptatt av etisk reising.

Jeg vil jobbe for å skape et lærerikt år, i et godt fellesskap og med minner for livet.

Følg oss på Instagram