Valgfag/Fellesfag

INNHOLD PÅ SIDEN: VALGFAG FELLESFAG

Valgfag

Torsdag og fredag er viet til valgfag. Vi ønsker å tilby et bredt spekter av fag, kurs og aktiviteter som kan knytte elevene på tvers av linjene.

Valgfag, torsdag

Smak av natur

Smak av natur er valgfaget for deg som liker deg ute i naturen. Du blir med på ulike turer gjennom skoleåret: Ut i båt og fiske på sjøen, sette garn i vann, steke ørret på bål og plukke sopp m.m.

Aktiv

Hvis du liker å være aktiv er dette valgfaget for deg. Her gjør vi alt fra å gå fine turer, spille ballspill, drive med styrketrening, eller fyre opp med noen kjekke leker både ute og innendørs.

Lille Miljø

Lille miljø går ut på at vi skal skape litt blest på skolen. Vi skal arrangere morsomme og spennende aktiviteter for de andre elevene, som kan være alt fra utkledningsfester til idrettsturneringer. Formålet med dette er at vi skal skape et fruktbart sosialt fellesskap .

Forming

I forming har vi hovedfokuset på hekling. Du skal lære å hekle, fra grunnleggende nybegynner til og lære å lese mønster. Vi hekler og lage ulike små prosjekter med miljø i fokus. Alt fra fruktnett, sminkepads til bivokspapir, hjemmelaget lypsyl og annet.

Sosid (sos.antropoloigi og idrett)

En kombinasjon av idrett og sosialantropologi valgfag, der vi er i klasserommet halve dagen og i aktivitet resten. Kombinasjon av teori, moro og trening – fra ballspill til besøk på treningssenter.

Vokal

Vi synger sammen, unisont og flerstemt, lyttae og lærer av hverandre. Vi jobber med oppvarming, pust, diksjon og ensemblearbeid. Vi fokuserer på harmonisk forståing, samklang og sangglede.

Teknologi

Gjennom praktiske prosjekter lager vi elektroniske kretser, finner ut hvordan og hvorfor elektroniske dingser bare virker, leker med WiFi, brannmurer og IT sikkerhet, mikrocomputere, lodding, 3D printing mm.

Valgfag, fredag

Årbok 

I årboka er det tekst og bilder av og om elever, ansatte, linje- og skoleturer mm. Det er også mulig å lage skoleavis. Du kan også få jobbe med markedsføring av skolen gjennom ulike kanaler.

Kajakk og klatring høst og friluftsliv vår

Inneholder en introduksjon til ulike friluftsaktiviteter, som blant annet kajakk (padling og våtkortkurs), klatring (innføringskurs og brattkortprøve), båttur med fiske, samt fotturer i skog og fjell.

Besøksvenn

Det sitter mange ensomme rundt om som ønsker seg noen å prate med. Det kan være eldre, flyktninger, folk med fysiske eller psykiske utfordringer. Vil du være med på å glede disse? Vil du bli en venn?

Aktiv

Hvis du liker å være aktiv er dette valgfaget for deg. Her gjør vi alt fra å gå fine turer, spille ballspill, drive med styrketrening, eller fyre opp med noen kjekke leker både ute og innendørs.

Brennpunkt

Vi utforsker og diskuterer nasjonale og internasjonale problemstillinger, og vi ser på vår egen hverdag med samfunnskritisk blikk. Valgfaget har også ansvar for fagdagen under Fredsfestivalen i mars.

Ta opp fag

Ønsker du å forbedre noen karakterer fra videregående? I dette valgfaget får du tid til å arbeide med å ta opp fag, med hjelp fra to dyktige lærere med lang erfaring.

Kurs

I tillegg tilbyr vi også følgende kurs:

  • Båtførerprøven
  • Sikringskurs for klatrevegg
  • Fridykkersertifikat
  • Brattkortkurs

Ta opp fag

Vil du ta opp fag fra videregående?
Hva med å kombinere det med noe som svært sannsynlig kan bli det beste året i ditt liv? Her på Bømlo Folkehøgskule har vi et valgfag der du får tatt opp igjen det du trenger.

Vi samarbeider med Bømlo videregående skole og legger alt til rette for at du skal nå målet ditt, samtidig som du er en del av skolemiljøet.

Fellesfag

Fellesfag er de vi har sammen med hele skolen. Det kan være faste samlinger i uken eller årlige prosjekter som vi samarbeider om å arrangere.

Morgensamling

Fellesfagene er organisert slik at vi hver skoledag starter med morgensamling, med opprop, beskjeder og ord for dagen.

Vi kan gå gjennom ulike temaer eller tar for oss hva som skal skje utover dagen og bruker en del tid på å reflektere over nyhetsbildet og bruker det som grunlag for diskusjon. Elevene har selv mulighet til å fremføre noe, holde foredrag eller bruke morgensamlingen til prosjekter eller annet.

Rektors time

Mandager kl 09.00 er det rektors time. Her får du høre om hva som skal skje i uka som kommer, og annen viktig informasjon for oss alle. Elevrådet får også tid til å ta opp saker på disse møtene.

Lørdagsseminar

Her ved skolen har vi også lørdagsundervisning, såkalte lørdagsseminarer. Da inviterer vi som oftest folk eller organisasjoner utenfra, men de forskjellige linjene skal også ha seminar for å vise hva de jobber med for de andre på skolen. Vi legger stor vekt på variasjon i seminarene. Noen ganger kan det være foredrag om forskjellige tema som miljø, mennesker på flukt, selvtillit, psykisk helse, bærekraft, naturopplevelser og reiser. Vi har også seminarer innen livredning, friluftsliv og samfunnsfag.

Faste arrangement

Ei uke i september bruker Fokuslinjene til å forberede Solidaritetsdag og Matfestival. I oktober er det revyuke for alle. Da skal alle elevene lage årets revy sammen på ei uke, og til premieren inviterer vi foreldrene til å se på.

hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs