Valgfag / Fellesfag

INNHOLD PÅ SIDEN: VALGFAG FELLESFAG

Valgfag

Torsdag og fredag er viet til valgfag. Vi ønsker å tilby et bredt spekter av fag, kurs og aktiviteter som kan knytte elevene på tvers av linjene.

Vagfag, torsdag

Årbok 

I årboka er det tekst og bilder av og om elever, ansatte, linje- og skoleturer mm. Det er også mulig å lage skoleavis. Du kan også få jobbe med markedsføring av skolen gjennom ulike kanaler.

 

Sosid (sos.antropoloigi og idrett)

En kombinasjon av idrett og sosialantropologi valgfag, der vi er i klasserommet halve dagen og i aktivitet resten. Kombinasjon av teori, moro og trening – fra ballspill til besøk på treningssenter.

 

Matlyst

Kokkelering med ulike tema. Mat fra inn- og utland, utfolder oss med spenstig og smakfull mat! Lær deg tips og triks på kjøkkenet. Et kreativt og praktisk valgfag, der du får utvikle dine ferdigheter.

 

Kajakk og klatring høst og friluftsliv vår

Inneholder en introduksjon til ulike friluftsaktiviteter, som blant annet kajakk (padling og våtkortkurs), klatring (innføringskurs og brattkortprøve), båttur med fiske, samt fotturer i skog og fjell.

 

Aktiv

Hvis du liker å være aktiv er dette valgfaget for deg. Her gjør vi alt fra å gå fine turer, spille ballspill, drive med styrketrening, eller fyre opp med noen kjekke leker både ute og innendørs.

 

Kreativ

I dette valgfaget kan du strikke, spille musikk, fotografere, male, synge, spille teater, skrive og lese. Tanken er at vi skal skape noe som vi kan vise fram til de andre elevene.

 

Teatersport

Teaterøvinger og improvisasjon, der vi leker med ulike teaterformer, øver spontanitet og å være åpen. Vi kan også jobbe med “Short-plays”, tørre å tøyse, leke og lytte. Utfordre seg selv og andre.

 

Søm og omsøm

Å skape nye plagg er kreativt stimulerende og gir mestringsfølelse. I tillegg får du klær ingen andre har! Det er gøy og inspirerende å sy sammen, og vi hjelper hverandre til et bra resultat!

Vagfag, fredag

Smak av natur

Smak av natur er valgfaget for deg som liker deg ute i naturen. Du blir med på ulike turer gjennom skoleåret: Ut i båt og fiske på sjøen, sette garn i vann, steke ørret på bål og plukke sopp mm.

 

Skriveverkstad høst og Webdesign vår

Vurderer du å begynne på høgskole eller universitet til neste år? Vil du stille sterkere som jobbsøker? Eller kanskje forfatte kreative tekster?

 

Bliss

Dette valgfaget handler om “Indre bærekraft”. Vi jobber med Yoga, meditasjon, avslapning, oppmerksomt nærvær, mantras, turer i naturen, energi, massage og eventuelt andre ting.

 

Brennpunkt

Vi utforsker og diskuterer nasjonale og internasjonale problemstillinger, og vi ser på vår egen hverdag med samfunnskritisk blikk. Valgfaget har også ansvar for fagdagen under Fredsfestivalen i mars.

 

Redesign

Som miljøfyrtårn legger vi stor vekt på gjenbruk. I valgfaget redesign lager vi nye ting av alt vi kommer over av klær, metall, møbler, og annet som andre ser på som søppel.

 

Besøksvenn

Det sitter mange ensomme rundt om som ønsker seg noen å prate med. Det kan være eldre, flyktninger, folk med fysiske eller psykiske utfordringer. Vil du være med på å glede disse? Vil du bli en venn?

 

Ta opp fag

Ønsker du å forbedre noen karakterer fra videregående? I dette valgfaget får du tid til å arbeide med å ta opp fag, med hjelp fra to dyktige lærere med lang erfaring.

 

På eiga hand

Her kan du jobbe med det du liker best – på egen hånd! Vil du trene, jogge, lage din egen blogg, lese til teoriprøven, male, tegne, skrive eller andre ting? Krever at du er selvstendig.

Kurs

I tillegg tilbyr vi også følgende kurs:

  • Båtførerprøven
  • Sikringskurs for klatrevegg
  • Fridykkersertifikat
  • Brattkortkurs

Ta opp fag

Vil du ta opp fag fra videregående?
Hva med å kombinere det med noe som svært sannsynlig kan bli det beste året i ditt liv? Her på Bømlo Folkehøgskule har vi et valgfag der du får tatt opp igjen det du trenger. Vi vil samarbeide med Bømlo videregående skole og legge alt til rette for at du skal nå målet ditt, samtidig som du er en del av et fantastisk miljø!

Fellesfag

Fellesfag er de vi har sammen med hele skolen. Det kan være faste samlinger i uken eller årlige prosjekter som vi samarbeider om å arrangere.

Morgensamling

Fellesfagene er organisert slik at vi hver skoledag starter med morgensamling, med opprop, beskjeder og ord for dagen.

Vi kan gå gjennom ulike temaer eller tar for oss hva som skal skje utover dagen og bruker en del tid på å reflektere over nyhetsbildet og bruker det som grunlag for diskusjon. Elevene har selv mulighet til å fremføre noe, holde foredrag eller bruke morgensamlingen til prosjekter eller annet.

Rektors time

Mandager kl 09.00 er det rektors time. Her får du høre om hva som skal skje i uka som kommer, og annen viktig informasjon for oss alle. Elevrådet får også tid til å ta opp saker på disse møtene.

Lørdagsseminar

Her ved skolen har vi også lørdagsundervisning, såkalte lørdagsseminarer. Da inviterer vi som oftest folk eller organisasjoner utenfra, men de forskjellige linjene skal også ha seminar for å vise hva de jobber med for de andre på skolen. Vi legger stor vekt på variasjon i seminarene. Noen ganger kan det være foredrag om forskjellige tema som miljø, mennesker på flukt, selvtillit, psykisk helse, bærekraft, naturopplevelser og reiser. Vi har også seminarer innen livredning, friluftsliv og samfunnsfag.

Fredsfestival

Hver vår arrangerer elevene på Bømlo Folkehøgskule Fredsfestival.

Faste arrangement

Ei uke i september bruker Fokuslinjene til å forberede Solidaritetsdag og Matfestival. I oktober er det revyuke for alle. Da skal alle elevene lage årets revy sammen på ei uke, og til premieren inviterer vi foreldrene til å se på.

Hovden

En uke i januar flytter hele skolen opp på høyfjellet. På Hovden benytter vi oss av det fantastiske snølandskapet på både langrenn- og slalåmski. Det blir også mye lek og aktiviteter utenom ski, som snøhuleovernatting, luftgevær, «Hovden Olympics» og mye annet. Når man blir lei av puddersnø kan vi varme oss i deilige basseng og boblebad innendørs. Kveldene bruker vi på brettspill, godteri og spøkelseshistorier.

hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs