Ungen av Oscar Braathen

28. mars var det endelig duket for premiere på musikalen ”Ungen” med musikal og teaterlinja på Bømlo folkehøgskule. Lange og intense uker med hardt arbeid førte virkelig til resultater og alle de ansatte, tilreisende og vi andre elevene på skolen ble virkelig imponerte over det vi fikk se!

”Ungen” er en musikal skrevet av Oscar Braaten med musikk av Egil Monn Iversen. Musikalen utspiller seg på østsida av Akerselva på slutten av 1800-tallet, og vi møter fabrikkjenta Milja (Belinda Kråkenes) som har falt for rundbrenneren Julius (Anette Gutterød) og havna i ”uløkka”. Heldigvis får hun støtte og hjelp av Hønse-Lovisa (Ina Margareth Alm), som forbarmer seg over de enslige jentene som jobber lange dager på fabrikkene og barna deres. Historien om Milja og de andre fabrikkjentenes liv er rørende og varm, og gir et rikt innblikk i livet i arbeiderklassen i Kristiania på den tiden.

Musikalen passet musikal og teaterlinja veldig godt, med mange spennende, morsomme og utfordrende karakterer, rørende og fine sanger i tillegg til imponerende fellesnumre. Elevene i valgfaget ”Kostyme og Scenografi” gjorde en fantastisk jobb med å skape et solid bakteppe for musikalen, Cecilie ga skuespillerne trygghet som pianist og Majken og Heid har jobba utrolig bra med regien.

Vi andre elevene på Bømlo er veldig stolte over hva musikal og teaterlinja har fått til, og vi gleder oss til å se mer av musikalgjengen i framtida!

Ingrid Myhr Pettersen

Fred og solidaritet – Afrika

Tilbake til bloggen