Reisebrev fra New-York

Reiseskildring av Torstein Norum Bugge

Som andre musikal- og teaterklasser her fra Bømlo FHS har gjort tidligere, dro også vi på den forgjettede turen til New York, fulle av forventninger. Og de skulle bli innfridd, og vel så det. Men mer om det senere. Vi reiste 9. november, og med tanke på at New York ligger på samme breddegrad som Spania forestilte undertegnede seg at det skulle være ganske varmt der. Det var det, men bare de første par dagene. Etter 3-4 dager sank nemlig temperaturen brått til rundt 4 minusgrader, og lå og svevde rundt denne iskalde temperaturen resten av turen. Undertegnede, som ikke hadde med særlig mye klær og langt mindre ullundertøy, syntes dette ble i meste laget. Vindene i byen gjorde ikke saken stort bedre.

Men, rent bortsett fra små klimatiske overraskelser skuffet ikke The Big Apple. New York var like stort som vi hadde sett på film, og like fantastisk. Det var fullt av liv, og vårt sentrale bosted midt på Broadway, gjorde at vi praktisk talt kunne gå rett ut døra og inn i teateret. Og det gjorde vi en god del. I utgangspunktet skulle vi se 5 musikaler sammen, nemlig Kinky Boots, Phantom of the Opera, On the Town, Avenue Q og Side Show. Men rent utenom disse fikk vi tid til en mengde andre musikaler også. Blant disse finner vi for eksempel Wicked, The Book og Mormon, Cinderella, Cabaret, Motown, If/Then, Aladdin, Once, The Last Ship, Chicago og Matilda. Noen så også et rent teaterstykke som het «The Curious Incident of the Dog in the Night-Time». Langt fra alle av disse så vi sammen, men det var egentlig veldig bra. Det ga oss frihet til å gjøre hva vi ville.

Vi hadde ganske mye fritid på turen, og mye av denne fritiden gikk med til shopping. Medhørende til dette fulgte også en god del gåing, men heldigvis er det svært vanskelig å rote seg bort på Manhattan. Gatene er nummererte og oversiktlige, og etterhvert klarte vi oss ganske fint i små grupper. At vi slapp å gå i små grupper til Empire State Building midt på natta eller til toppen av Rockefeller Center, var imidlertid helt greit. For det var så utrolig hyggelig å gå dit sammen! Vi var også på Lincoln Center, verdens største Performing Arts-senter, og noen av oss tok en tur til MOMA, et av verdens største kunstmuseér. Om søndagen dro vi til Harlem og var på gospelgudstjeneste, også et minne for livet.

De 2 ukene vi tilbragte i New York fyllte oss med opplevelser, og bandt oss sterkere sammen – noe som kommer godt med i teater. Alle minnene om teatrene, de store konstruksjonene og den ekstreme kontrasten til Bømlo vil vi ta videre med oss inn i skoleåret.

Og! Vi storkoste oss i FANTASTISKE New York!!

Hilsen Torstein Norum Bugge

Tilbake til bloggen