Bømlo FHS / 30-09-2019

Presentasjon av linjelærer Kristine

Jeg har en master i internasjonal utdanning og utvikling. Interessen for bærekraft har jeg hatt lenge; jeg synes indre og ytre bærekraft er like viktig. Vi har to hjem, kroppen vår og jorda. Jeg vil gjerne bidra til at vi tar vare på begge to. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Jeg… Les mer

Les mer

Bømlo FHS / 26-09-2019

Emilie Løland om Fokus: Afrika

Aldri kunne jeg forestilt meg hvordan et år på folkehøgskole er – det må oppleves for å kunne forstås. Jeg hadde lenge bestemt meg for å gå på folkehøgskole, og valget falt fort på Bømlo FHS. En skole omgitt av flott vestlandsnatur, med linjetur til Øst-Afrika og spennende valgfag passet meg perfekt. Folkehøgskolen stod opp… Les mer

Les mer

Bømlo FHS / 18-10-2018

Presentasjon av linjelærer Lise

Jeg heter Lise og kommer fra Bergen. Jeg er utdannet lektor med master i engelsk fra Universitetet i Bergen, og har også historie som undervisningsfag. Før jeg begynte på universitetet studerte jeg ett semester med engelskspråklig kultur og kommunikasjon i Manly, Sydney. Her startet min fascinasjon for Australia og min interesse for engelskfaget og læreryrket. Jeg reiste tilbake til Australia sisteåret på studiet, og valgte da University of Western Australia i Perth.

Les mer

Bømlo FHS / 04-10-2018

Anna Mo Andreassen om Friluftsliv Sør-Afrika

Jeg husker det som om det var i går da jeg satt hjemme, forvirra som få, og ikke skjønte hvilken folkehøgskole jeg burde velge. At mitt valg til slutt landet på Bømlo Folkehøgskule, og linja Friluftsliv: Sør-Afrika, er jeg evig takknemlig for! Hva frister vel ikke mer enn å ha vestlandsnaturen som sitt klasserom i ett år? Også klassetur til Sør-Afrika da!!!

Les mer

Bømlo FHS / 04-10-2018

Øystein Sand om Fokus: Afrika

Jeg har alltid drømt om å reise til Afrika. Etter å ha finkjemmet katalogene til utallige folkehøgskoler ble Fokus: Afrika på Bømlo Folkehøgskule etterhvert det åpenbare valget. Linja kunne by på spennende opplegg og en eventyrlig linjetur. Kombinert med uslåelig vestlandsnatur og valgfag med friluftsliv, kajakk og klatring ble valget noe jeg aldri har angret på.

Les mer

Bømlo FHS / 04-10-2018

Sara Shi Øyen om Fokus: Latin-Amerika

Som jeg savner klassen og den fantastiske tiden vi hadde sammen på linja Fokus: Latin-Amerika! Selv om man kommer til å bli kjent med alle på skolen gjennom året, er det noe helt spesielt med gjengen man går i klasse med. Her møter du mange ulike personer og fremtidige venner, som alle deler en felles interesse for denne eksotiske verdensdelen i vest. På linjetur får man unike opplevelser sammen, og blir kjent med hverandre på en helt ny måte. Man kan trygt si at vi ble en godt sammenspleiset vennegjeng.

Les mer

Bømlo FHS / 22-11-2016

Linnea om Fokus Latin-Amerika

Å være elev ved Latin Amerika-linjen på Bømlo Folkehøgskole er litt av en opplevelse. Skolen serverer et undervisningsopplegg du selv er delaktig i å bestemme hvordan skal være, og du slipper å måtte svare til strenge videregående-krav. De første månedene brukte vi undervisningstimene til å forberede oss til linjeturen vår.

Les mer

Bømlo FHS / 22-11-2016

Laurits om Friluftsliv Sør-Afrika

“For et år! For en skole! For noen opplevelser! Viss du leter etter en linje med et bredt spekter av aktiviteter, så er du kommet riktig. Kajakktur i solnedgang på Bømlo, rafting i Zambezi River, skikjøring i snøfylte anlegg i Røldal og surfing på noen av Sør-Afrikas beste surfeplasser er bare noen av de uforglemmelige øyeblikkene fra dette året.

Les mer