Bømlo Folkehøgskole er en frilynt skole midt mellom Bergen og Stavanger. Her får du et anderledes studieår med hovudfokus på bærekraft, kultur, kreativitet og solidaritet. Samtidig legges det vekt på at du skal utvikle deg innen kommunikasjon, konfliktløsing og samarbeid.
Vi garanterer et folkehøgskoleår du aldri vil glemme!

Skolens verdier

Bømlo Folkehøgskule skal være en folkehøgskole der elevene skal utvikle seg og trives, og et år ved Bømlo Folkehøgskule skal gi elevene læring og mening. Solidaritet, bærekraft, kultur og kreativitet er verdier som skal ligge til grunn for alt vi gjør i skolehverdagen og på reiser.

Internat og skolebygg

Elevbolig

I stedet for et stort internat, bor elevene i åtte rødmalte hus med seks små og tre store rom som alle har egne bad og toalett. I huset deler dere også en fellesstue med kjøkken og et vaskerom. Hvert hus har i tillegg en egen terrasse med utsikt over skog og sjø. Hele skoleområdet, inkludert elevhusene har trådløst internett.

Skolebygg

Skolebygget er hvor administrasjon og mye av undervisninger foregår. Klasserom, kantine, gymsal med scene og auditorium er noen av rommene som blir hyppig brukt i hverdagen. Vi samles hver morgen i auditoriet til morgensamling og rektors time. Fellesmåltider blir severt i oppholdsrom/kantine med tilhørende storkjøkken. Dette blir også brukt i valgfagssammenheng bl.a. i «Matlyst».

Andre spesialrom vi kan nevne er filmrom, treningrom med vekter og apparater, musikkrom, klatrevegg, biljardrom m.m.

På nedsiden av internatene ligger et stort sjøhus med stor kai, båt, kajakk og badeplass. Vi oppfordrer til flittig bruk, om det er for å ro til butikken eller til en utflukt på fritiden. Flere av linjene bruker båt/kajakk i undervisningen.

Tilkomst

Det er flere måter å komme seg til og fra Bømlo på, og du er ikke avhengig av egen bil for å komme deg frem.

Hurtigbåt

Det går hurtigbåt mellom Bømlo og Bergen, som også stopper ved Bergen Lufthavn Flesland.

Fly

40 minutt fra skolen ligg Stord Lufthamn, som har rutefly mellom Oslo og Stord.

Buss

Kystbussen mellom Bergen og Stavanger stopper på Føyno – som har bussforbindelse til skolen.

Her kan du se hvor Bømlo Folkehøgskule ligger, midt mellom Stavanger og Bergen.

Om kommunen

Bømlo er en øykommune som befinner seg i Sunnhordland sør i Vestland fylke, ca midt mellom Bergen og Stavanger.

Kultur

Bømlo kultuhus har eget kulturprogram, med konserter, kino, forestillinger og andre arrangement. Moster amfi er også arena for konserter og forestillinger.

Helt ny svømmehall med stupetårn finner du på Bremnes med to basseng og stupetårn.

Næring

Som beliggenheten tilsier er Bømlo en kystkommune hvor man en rekke ulike næringsområder innen sjøfart og fiske,deriblant storsatsingen Salma. Bømlo Kommune satser på gründervirksomhet og innovasjon og flere bedrifter.

Historie

Bømlo har spillt en sentral rolle i norgeshistorien rundt første tusenårsskiftet, da kristendommen gjorde sitt inntog. I følge Snorre-sagaen ble Moster kirke grunnlagt av nettopp Olav Tryggvason i år 995 og er i dag regnet som en av de eldste kirkene i landet.

Bømlo var sentral under 2. verdenskrig da flykninger, våpen og agenter ble fraktet mellom Shetland og Norge.

Organisasjon

Skolen er organisert som stiftelse av Landsorganisasjonen i Norge (LO), Kristne Arbeidere (KA) og AOF.

Vi har retningslinjer for bruk av innsamlede midler til ulike solidaritetsprosjekt som skolen støtter.

Personvernerklæring for Bømlo Folkehøgskule.

Sommerdrift

Foruten folkehøgskoledrift i perioden fra august til mai, er Bømlo Folkehøgskule også arrangør av sommerleirer for barn og ferieopphold for voksne psykisk utviklingshemma fra Bergen kommune i juni og juli.

Målsetting

Fred, solidaritet, kreativitet og miljø er verdier som skal ligge til grunn for alt vi gjør.

Miljøfyrtårn

Bømlo Folkehøgskule ble i 2015 sertifisert som Miljøfyrtårn. Det betyr at vi arbeider for en bærekraftig og miljøvennlig utvikling, og vi vil at både kunder og leverandører og de som bruker skolen skal ha tilsvarende fokus.