Teater & skuespill — London

Innhold på siden:

Elsker du teater og ønsker å lage gode forestillinger? Lyst til å jobbe kreativt og målrettet for å utvikle deg som skuespiller? Ta del i inspirerende læring med et eventyrlig og velregissert år på teaterlinjen på Bømlo Folkehøgskule! Bli den beste versjonen av deg selv, gjennom samhandling og i relasjon med andre.

Studieinnhold

Skuespillerteknikk • Situasjon-/relasjonsforståelse • Stemmebruk • Monologarbeid • Produksjon for turne´ • Rolleutvikling • Improvisasjon • Sminkekurs • Kostymekurs • Lyd- og lys-kunnskap • Studietur til London og på turné med egen produksjon

Om studiet

HØSTSEMESTERET
Vi jobber med alle sider av teaterproduksjon og fordyper vi oss i monologer, kortere scener og relasjon, kroppsspråk, stemmebruk, sang, rolleutvikling, status, bærekraftig økoscenografi, og det blir mye improvisasjonsteknikk.

Vi setter også opp en vandreteater-forestilling med monologer, og vi preproduserer hovedoppsetningen til vårsemesteret. I denne preproduksjonen utvikler vi blant annet forestillings- og scenografikonsepter, tema, lyd- og lysdesign, samt produksjons- og øvingsplaner.

Innimellom får vi også tid til å planlegge teaterturnéen vår, og en hel uke jobber hele skolen med vår felles revy som vises for foreldre.

 

VÅRSEMESTERET
Nå gir vi gass for fullt med hovedproduksjonen. Enten er dette et spennende og aktuelt drama vi har valgt selv, som vi først setter opp i det lokale kulturhuset, eller så er det et blodferskt, nyskrevet stykke vi velger fra «Den unge scene»!

I forberedelsene til premiere følger vi produksjonsplanen vi har satt opp, og lærer replikker, legger regi, og lager lydeffekter. Hver elev har oppgaver utover rollen sin i stykket, med funksjoner som produsent, scenograf, lysdesigner, lyddesigner, kostymedesigner og inspisient.

Etter vel overstått premiere, pakker vi forestillingen i bussen og drar på en ukes turné til nærliggende folkehøyskoler.

Etter felles-skoleturen venter flere ulike kortkurs – der vi fordyper oss i ulike emner, med innhentede eksterne lærerkrefter som vil gjøre oss til enda bedre skuespillere og teaterprodusenter.

Om linjeturen

1 ukes norgesturné med egen forestilling

Etter vel overstått premiere på Bømlo, pakker vi forestillingen i bussen og drar på en ukes turné til nærliggende folkehøyskoler.

1 ukes inspirasjonstur til Londons teaterdistrikt; West End!

På linjeturen til London leter vi etter gull i metropolens svært så mangfoldige teater- og musikalunivers – en verden som spenner fra de store, kjente publikumsmagnetene i West-End til mer obskure gratisoppsetninger på små scener i anonyme bakgater.

Er vi skikkelig heldige, møter vi kanskje en av de store stjernene mens vi henger på stagedoor? Vi skal se mye teater og musikaler på turen. Nesten hver kveld. Men, vi skal også ta oss god tid til å være turister. Besøk i Warner Bros studio – i Harry Potter sine fotspor, besøk på Teatermuséet, sjekke ut 360-graders utsikten fra London Eye, Jack the Ripper walking tour, omvisning på Shakespeare Globe Theatre; her er det bare å velge og vrake.

I tillegg til slike klassiske turistaktiviteter, søker vi naturligvis også de litt mer autentiske West-End-øyeblikkene – både på egenhånd og sammen med en lokalkjent.

Bildegalleri

Linjepris: 118000,-*

Evt. tillegg
Lån og stipend

Les mer under Pris og prak­tisk info.

* Inklud­er­er lin­je­tur, inn­meld­ingspenger, felles­tur­er, generelle‑, felles- og opphold­sut­gifter (dobbel­trom). Kost­nad­er til vak­sine kom­mer i tillegg.

** Fra statens lånekasse får du låne 117 170,- der 40% gjøres om til stipend når du har gjen­nom­ført skoleåret hos oss.

På denne linja trenger man ikke utstyr annet enn det som er trengs for å reise utenlands. Så lenge man har kropp, sinn, skaperglede og kreativitet har man alt det meste dekket for teater!

Torsdag og fredag er viet til valgfag. Vi ønsker å tilby et bredt spekter av fag, kurs og aktiviteter som kan knytte elevene på tvers av linjene. Les mer.

Fellesfag er de vi har sammen med hele skolen. Det kan være faste samlinger i uken eller årlige prosjekter som vi samarbeider om å arrangere. Les mer.

Klikk her for å se skolebrosjyren vår!

Du kan også ta kontakt med oss for å få brosjyren tilsendt i posten, om du ønsker det.

Linjelærer

Runa Våge Krukhaug

Lærer valgfag

hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs