Dette er linja for deg som skal studere medisin eller bli sykepleier, men vil ha et innholdsrikt pauseår før du setter i gang med studier. Har du behov for å gjøre noe med karakterene dine? Trenger du å forberede deg til studiene? Ønsker du å kombinere dette med kajakk i solnedgang, solidaritetsarbeid i utlandet og opplevelser sammen med mange nye venner?

Studieinnhold

Forberedelse til medisin eller sykepleierstudiet • Relevante kurs • Innføring i frivillig arbeid nasjonalt og internasjonalt • Kunnskap om globale utfordringer • Solidaritetsarbeid

Om studiet

Lege- og sykepleierlinja vil gi deg kunnskap du kan ta med deg inn i videre studier og forberede deg til medisin eller sykepleierstudiet.

Du vil få:

  • Undervisning i anatomi, fysiologi, farmakologi, sykdomslære og psykologi
  • Innføring i aktuelle studiesteder både nasjonalt og internasjonalt
  • Akutthjelperkurs og andre relevante kurs
  • Innføring i frivillig arbeid nasjonalt og internasjonalt med aktører som Leger uten grenser og Norsk folkehjelp
  • Kunnskap om globale utfordringer
  • Hjelp til å ta opp fag

Dersom du skal forbedre karakterene dine kan du i tillegg velge «Ta opp fag» som valgfag torsdager og fredager.  Vi har også andre spennende valgfag både innendørs og ute i den fantastiske naturen her på Vestlandet.

Det viktigste er likevel det sosiale. Her kan du leve tett sammen med mange flotte mennesker, og sammen skal dere skape gode minner og vennskap som dere vil ha med dere videre i livet.

Linja passer også til deg som vil gå videre på Fysioterapi, Ergoterapi, vernepleie, jordmor, paramedisin (Paramedic).

Om linjeturen

Linjeturen går til Afrika, der vi skal lære mer om og delta i solidaritetsarbeid.  Vi skal se hvordan leger og sykepleiere jobber i felten. Her kommer du til å oppleve noen av de globale utfordringene på nært hold.

Dersom vi på grunn av reiserestriksjoner ikke kan reise til Afrika verken på høsten eller våren vil vi finne relevante solidaritetsprosjekt i andre land eller i Norge.

Galleri for Lege- og sykepleierlinja

Prisinfo

Pris er fra 93 500,-.

Les mer under Praktisk info.

Utstyrsliste

Generell pakkeliste for skolen finner du under Praktisk info.

Utstyrsliste for linja kommer.

Brosjyre

Klikk her for å se skolebrosjyren vår!

Du kan også ta kontakt med oss for å få brosjyren tilsendt i posten, om du ønsker det.

Linjelærer

Kristin Mohr Rykkje

Hei! Jeg heter Kristin, og jeg er utdannet sykepleier og jordmor.

Foruten jobben som lærer ved folkehøgskolen, jobber jeg en dag i uken på Helsestasjon for ungdom.

Tidligere har jeg jobbet på ulike avdelinger på sykehus, men jeg har også erfaring fra kommunehelsetjenesten. Jeg har i tillegg bodd, jobbet på sykehus og reist mye rundt i Afrika.

Gjennom yrkeskarriæren min har jeg lært at sykepleie- og legeyrket er mangfoldig og at vi som har en utdanning innen helse har et hav av muligheter og fagretninger vi kan ta. En utdanning innen helse vil alltid være en fordel i arbeidslivet med massevis av spennende jobbmuligheter.

Det viktigste for meg som lærer ved Bømlo folkehøgskole er å gi deg et uforglemmelig år der du blir bedre kjent med deg selv og dine medelever, lærer mer om den magiske kroppen vår og får innsikt i hva det vil si å ta en utdanning i en helsefaglig retning.

I tillegg så skal vi reise til «mitt Afrika» og se på helse i et mer globalt perspektiv! Vi skal sammen skape opplevelser og minner for livet!

Valgfag

Torsdag og fredag er viet til valgfag. Vi ønsker å tilby et bredt spekter av fag, kurs og aktiviteter som kan knytte elevene på tvers av linjene.

Fellesfag

Fellesfag er de vi har sammen med hele skolen. Det kan være faste samlinger i uken eller årlige prosjekter som vi samarbeider om å arrangere.

hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs