Lege & Sykepleier

Innhold på siden:

Lurer du på om lege- eller sykepleiestudiet er noe for deg, men trenger et år for å finne mer ut av og få et innblikk i hva yrket innebærer? Da er denne linjen perfekt for deg!

Studieinnhold

Kunnskap om lege- og sykepleieyrket • Øvelse i praktiske ferdigheter •Kunnskap om helse i et nasjonalt og globalt perspektiv

Om studiet

Dette er linja for deg som skal studere medisin eller bli sykepleier, men vil ha et innholdsrikt pauseår før du setter i gang med studier. Har du behov for å gjøre noe med karakterene dine? Trenger du å forberede deg til studiene? Ønsker du å kombinere dette med kajakk i solnedgang, solidaritetsarbeid i utlandet og opplevelser sammen med mange nye venner?

Lege- og sykepleierlinja vil gi deg kunnskap du kan ta med deg inn i videre studier og forberede deg til medisin eller sykepleierstudiet.

Vi dykker inn i helserelaterte tema ut ifra vårt utgangspunkt, med fokus på den fantastiske kroppen og alle dens finurligheter. Visste du at luften som presses ut av lungene når du hoster, kan komme opp i 96 km/t?

Du vil få:

 • Innføring i aktuelle studiesteder både nasjonalt og internasjonalt
 • Relevante kurs
 • Innføring i frivillig arbeid nasjonalt og internasjonalt med aktører som Leger uten grenser og Norsk folkehjelp
 • Kunnskap om globale utfordringer
 • Hjelp til å ta opp fag

 

Dersom du skal forbedre karakterene dine kan du i tillegg velge «Ta opp fag» som valgfag på fredager.  Vi har også andre spennende valgfag både innendørs og ute i den fantastiske naturen her på Vestlandet.

Som elev ved lege- og sykepleierlinja vil du få innblikk i hvordan det er å være lege eller sykepleier, samt hva som kreves både faglig og menneskelig.

Mest av alt vil du forhåpentligvis ha lært mye om deg selv, fått gode og livslange vennskap, fått ny kunnskap om den fantastiske kroppen vår og hatt et uforglemmelig år med opplevelser for livet!

Linja passer også til deg som vil gå videre på Fysioterapi, Ergoterapi, vernepleie, jordmor, paramedisin/Paramedic.

(Bildene er for å illustrere lege- og sykepleieryrket, elevene på skolen bruker vanlige klær).

Om linjeturen

Linjeturen er obligatorisk og går til Gambia i Vest-Afrika, der vi skal bli bedre kjent med det afrikanske helsevesenet og kulturen både på godt og vondt.

Vi skal møte mennesker i ulike livsfaser og med ulike helseutfordringer, og oppleve hvordan leger og sykepleiere jobber i felten.

Vi starter reisen med noen dager ved kysten for å bli kjent med klimaet, kulturforskjellene og for å ordne praktiske ting. Deretter skal vi besøke det største sykehuset i landet, og se og kjenne på likheter og ulikheter i forhold til vårt eget helsevesen. Vi skal på ulike ekskursjoner der tema er forskning, psykisk helse og beskyttelse av barn. Kanskje får du mulighet til å jobbe som frivillig på en klinikk en dag også.

Vi skal også utforske innlandet, og helseutfordringene der. Vi skal besøke landsbyer og oppleve nærkontakt med mennesker som vil fortelle sin historie. Vi skal blant annet ha fokus på jente/kvinnehelse og hvilken endringer som har pågått over de siste år, sammenliknet med slik det var bare for en tid tilbake.

Vi skal UpRiver og oppleve de eksotiske og kulturelle sidene av Gambia også. Vi skal blant annet på elvesafari- kanskje vi ser flodhester og apekatter? Kanskje du vil padle kayak på elva? Eller gå fotturer og være med på fugletitting?

Her kommer du til å oppleve noen av de globale utfordringene på nært hold, vi setter av god tid til bearbeiding og refleksjon i etterkant av våre besøk på de ulike institusjonene.

Det blir selvfølgelig også mulighet for valgfrie aktiviteter og ekskursjoner for å oppleve dette fantastiske landet. Tid til å nyte Afrikas nydelige sandstrender, solnedganger og magiske atmosfære blir det også.

(Dersom vi på grunn av reiserestriksjoner ikke kan reise til Afrika verken på høsten eller våren vil vi finne relevante solidaritetsprosjekt i andre land eller i Norge)

Bildegalleri

Pris er fra 131 000,-.

Les mer under Praktisk info.

Generell pakkeliste for skolen finner du under Praktisk info.

Pakkeliste lege- og sykepleierlinjen

 • Gyldig pass
 • Visa (ikke ungdomsvisa)
 • Dagstursekk
 • Matboks, drikkeflaske og termos
 • Innesko til å ha på øvelsesavdelingen ved Høgskolen
 • Hvit helsekittel og helsebukse (for eksempel fra Healthworkers.no)
 • Litt førstehjelpsutstyr, inkludert smertestillende
 • Sovepose + lakenpose
 • Sykkel er fint å ha på skolen, men ikke et must
 • God og stor (70-90 liter) ryggsekk til linjeturen

Du vil få med deg en egen pakkeliste til linjeturen før høstferien.

Nb! Du må selv passe på at du har gyldig reiseforsikring som gjelder hele året du er på skolen.

Torsdag og fredag er viet til valgfag. Vi ønsker å tilby et bredt spekter av fag, kurs og aktiviteter som kan knytte elevene på tvers av linjene. Les mer.

Fellesfag er de vi har sammen med hele skolen. Det kan være faste samlinger i uken eller årlige prosjekter som vi samarbeider om å arrangere. Les mer.

Klikk her for å se skolebrosjyren vår!

Du kan også ta kontakt med oss for å få brosjyren tilsendt i posten, om du ønsker det.

Følg oss på Instagram

hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs