Idrett & Helse

Dette er linja for deg som vil ha en aktiv hverdag og bli bedre kjent med egen kropp. Med fotballbane, gymsal og treningsrom på skolen, samt blant annet padeltennis, klatrehall, skøytebane og svømmebasseng i nærheten, har vi uendelige muligheter. Vi topper dette med en ca. 2 ukers treningsleir på fantastiske La Santa på Lanzarote.

Om studiet

Gjennom å boltre oss i et vell av ulike fysiske aktiviteter, skal vi få bedre innsikt i egen kropp – både fysisk og mentalt. Vi utfordrer kroppen fysisk på forskjellige måter og reflekterer rundt hvordan den responderer. Vi lærer også om hvordan kostholdet kan tilpasses ulike målsetninger.

Vi prøver videre ut ulike mindfullness-aktiviteter, og ser om vi finner en eller flere favoritter. Målet vårt for året er at du skal finne en eller flere aktiviteter som passer perfekt for deg, at alle får innsikt i hvordan kosthold og psykisk helse kan være med på å bedre både hverdagen og den fysiske helsa vår, og at hver og en blir mye bedre kjent med sin egen kropp.

Du trenger ingen forkunnskaper for å begynne på denne linja, men du må ha lyst til å bli bedre kjent med deg selv og kroppen, og du må være interessert i å være i fysisk aktivitet.

Smakebiter fra linja

  • Padeltennis
  • Yoga
  • Ballidrett
  • Kosthold
  • Fysisk trening
  • Psykisk helse
  • Skøyter
  • Klatring

Linjetur til Lanzarote

Linjeturen går til La Santa, som er et enormt treningssenter på Lanzarote.

Om linjeturen

På La Santa finner vi alle mulige aktiviteter vi kan melde oss på, med alt fra yogatimer til instruksjon i padeltennis, utallige gruppetimer, styrketimer, buldrehall, 50-meters svømmebasseng og friidrettsbaner. Vi kan også vindsurfe, dykke og sole oss.

La Santa er perfekt for oss, da vi får testet ut alt linja handler om. Det at linjeturen i tillegg er lagt til mars, gjør at vi har lært mye om egen kropp før vi reiser, slik at vi kan fordype oss mer i det som passer hver enkelt.

Smakebiter fra linjeturen

  • 2 uker på La Santa
  • Varierte og allsidige aktiviteter

Idrett & Bistand + Idrett & Helse

Sturla Aakre

Jeg er opprinnelig fra Sunnmøre, men har bodd på Stord (naboøya) siden 2009.

Jeg har jobbet 12 år som idrettslærer og har en mastergrad i friluftsliv. Jeg er også klatreinstruktør, skiinstruktør, breinstruktør og aktivitetsleder havkajakk.

Mitt mål er at vi sammen skal skape et år fullt av gode opplevelser, utfordringer og mestring. Vi skal øve på basisferdigheter innen idrett, lære mer bistand og krydre dette med spennende aktiviteter.