Hanne F a

Fra elev ved Bømlo Folke­høg­skule til sykepleier

Etter videre­gå­ende var jeg usikker på hva jeg ville studere, og etter å ha hørt mye posi­tivt om folke­høg­skole bestemte jeg meg for å søke selv. Jeg må si jeg var rimelig spent og nervøs den første dagen. Plut­selig var jeg aleine på ei øy milevis hjem­mefra! Heldigvis var alle de andre i akkurat samme situa­sjon og vips så var vi kjent! Lærerne fortjener skryt her, da de er utrolig flinke til å se alle, legge til rette og utfordre.

Linje­turen vår til Øst Afrika var et høyde­punkt for meg! På folke­høg­skole får du mulig­heten til å oppleve et land og en kultur på en helt annen måte enn som vanlig turist. Det var virkelig en opple­velse for livet! Man får også en helt spesiell tilknyt­ning og rela­sjon til de folka man opplever ting sammen med. Ikke bare de du går i samme klasse med, men også de du bor på hus med, har trivsel med, har valgfag med — og gene­relt er på Bømlo med. Folke­høg­skole­bobla er ekte! Og den er superfin! 

Etter folke­høg­skolen flytta jeg til Kris­tian­sand for å studere syke­pleie på Univer­sitet i Agder. Jeg flytta inn sammen med ei venn­inne jeg møtte på Bømlo og året etter flytta to andre Bømlinger inn i naboleiligheten. 

Året på folke­høg­skole ga meg en trygghet i meg selv som jeg føler har hatt stor betyd­ning for student­livet og studiene mine, men også for hvem jeg er som syke­pleier. Det er noe veldig fint ved å kunne være seg selv fullt ut og bli heiet frem for den man er, og der er Bømlo veldig gode!

PS: Vil også nevne revyuka og Freds­fes­ti­valen! Så gøy!

Hilsen Hanne, elev 2012/2013.

Mer innblikk
hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs