Sigurd-2

Sigurd om året på Bømlo Folkehøgskule

Jeg gikk på Bømlo FHS skole­året 2013/14, på linja «Mat med smak av verden», der vi laga mat til resten av skolen, lærte om mat og matpro­duk­sjon, og hadde det veldig gøy. Skole­året var fylt av mange gode dager på kjøk­kenet, turer på den flotte øya og fine kvelder med gjengen i huset jeg bodde i. Noen spesielt gode minner, er fisketur i åpen trebåt med det legen­da­riske valg­faget “Gøy med Arild”, der vakt­mester Arild tok oss med på forskjel­lige gøye ting rundt på øya; og da hele skolen satte opp revy, med band, dans, sang og mer eller mindre gode sket­sjer. Det var en høydare!

I dag jobber jeg som yster på Grindal Ysteri, der jeg lager blåmuggost og andre gode oster. Om sommeren er jeg bonde, og driver min egen grønn­saks­pro­duk­sjon under navnet “Grønt frå Grindal”. Jeg har vært inter­es­sert i mat siden jeg var liten, og tida på Bømlo var med på å forsterke den inter­essen. Der fikk jeg være med på sopptur, fisketur, besøk hos bønder. Alt dette gjorde at jeg så en yrkes­mu­lighet i matpro­duk­sjon, og har mye å si for hva jeg gjør i dag.

Folke­høg­skolen var en mulighet til å prøve seg på litt av hvert. Jeg var med på valg­faga drama og forming og rede­sign, og jeg fikk prøve meg som leder for skole­revyen. Bømlo FHS er en allsidig skole, med mye forskjel­lige folk, og mange muligheter.

Året på Bømlo var fullt av fine folk, og vi var en veldig sammen­sveisa gjeng når året var omme. Jeg savner alle enda, men har frem­deles kontakt med et bra knippe, heldigvis. Det er så fint å ha venner overalt i Norge, alltid en sofa å sove på når man er ute og reiser!

Jeg kan abso­lutt anbe­fale å gå et år på Bømlo Folkehøgskole!

Med hilsen Sigurd Vassenden

Mer innblikk
hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs