Aleksander René Frontéri om Miljø & Bærekraft

Det er helt umulig å vite hvordan folkehøgskoleåret kommer til å bli, men det er garantert at det blir et spennende, lærerikt og variert år. Det er vanskelig å vite, fordi du aldri vet hvilke mennesker du vil dele året sammen med!

Det beste med å ha gått linja Miljø og Bærekraft var å møte andre som er like engasjerte som deg selv! Jeg fikk muligheten til å dele tanker, synspunkter og erfaringer. Ved å diskutere med andre fikk jeg nye ideer om hva som er bærekraftig og hvordan man kan tilføre miljøvennlige handlinger i sin egen hverdag. Dette engasjementet smittet, og følelsen av fellesskapet for å kjempe for en viktig sak ble styrket. Jeg følte plutselig at jeg sto sammen om saken.

Timene var veldig varierte, da vi ofte var med selv på å bestemme hva vi ville gjøre. Vi gjorde alt fra å besøke vindmøllepark, lage DIY såpestykke og fuktighetskrem og lage vegetarpizza til å se på miljødokumentarer, diskutere FNs bærekraftmål med FN og ha egne fordypningsprosjekter om ulike miljøproblemer. Vi fant ut av at det er enklere å ta vare på miljø, dyr og andre hvis du også tar vare på ditt eget velvære.

Linjeturen kan jeg snakke mye om! I november reiste vi på Interrail – 6 ulike land i Europa på tre uker! Her var vi også med på å planlegge hvor vi ville reise selv. Det gjenspeilet mye av det vi gjorde i timene. Vi møtte ulike folk og bedrifter som har fokus på bærekraft, og de delte sine ideer om hvordan vi utvikler verden i en bærekraftig retning. Blant dem møtte vi en dansk arkitekt med fokus på å designe bærekraftige bygninger og viste oss kreative løsninger. I flere land opplevde vi den vakre naturen. Spesielt Østerrike med sine mektige fjell var en utrolig opplevelse!

Vi benyttet oss av TooGoodToGo og prøvde ut dumpster diving for å spise mer miljøvennlig på turen.

Etter et år på linja føler jeg at jeg verdsetter å være i naturen i mye større grad. Vi kunne finne på å gå turer, sykle rundt i den vakre vestlandske idyllen på Bømlo og til og med sanke vær (jeg satt i en båt med to vær!). Hvorfor vi gjorde dette var jo nettopp for å vite hva det faktisk er vi må beskytte!

Med fantastiske lærere og medelever ble året mitt på Bømlo ble året mitt lærerikt og moro, og det ga meg opplevelser og lærdom jeg vil ta med videre i livet. I tillegg har jeg nå fått mange venner med samme interesse som meg, som jeg fortsatt har kontakt med. Jeg lærte mye om bevisst rundt miljø og bærekraft, men også mye om meg selv gjennom et sosialt år med mange nye erfaringer.

Med hilsen Aleksander

hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs