Kamilla Berntsen om Down Under: Australia

Australia var et land jeg alltid hadde hatt lyst å reise til. Landet med både en lang og rik historie, i tillegg til kjempevakker og variert natur. Å søke på Bømlo Folkehøyskole og linja Down under er nok derfor noe av det lureste jeg kunne gjort.

På linja læret vi masse om forskjellige urfolk og kulturer som er veldig lagt i fra det vi selv er vandt til. Og med et fokus på Aboriginerne i Australia læret vi mye om all den urettferdigheten mange urfolk har opplevd gjennom hundrevis av år.

Med en varierende undervisning var det aldri noe problem å lære noe nytt. Vi så på spennende dokumentarer og filmer, jobbet i grupper, og ikke minst flytte klasserommet ut i den vakre naturen vi hadde rund oss på Bømlo.

Reisen til Australia er jo selvfølgelig årets høydepunkt. Forventingene var skyhøye til hvordan denne turen skulle bli, noe turen virkelig levde opp til. Vi fikk virkelig se og oppleve alt dette store lande hadde å by på. Alt fra storby, til så langt ut i den australske bushen vi kunne komme.

I Bushen kan jeg garantere at swagen blir din bestevenn. Å legge seg under åpen himmel mens tusenvis av stjerner lyser mot deg, er nok noen av de beste minnene jeg har. Spesielt etter en lang dag med fine turer og mange nye og spennende opplevelser. For ikke å glemme alle de vakre solnedgangen og soloppgangene vi fikk se.

Året på Bømlo folkehøyskole har gitt meg både venner og minner for livet. Det har også gitt meg gode verdier og mye lærdom jeg kommer til å ta med meg videre.

hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs