Anna Mo Andreassen om Friluftsliv: Vill vest

Jeg husker det som om det var i går da jeg satt hjemme, forvirra som få, og ikke skjønte hvilken folkehøgskole jeg burde velge. At mitt valg til slutt landet på Bømlo Folkehøgskule, og linja Friluftsliv: Vill vest, er jeg evig takknemlig for! Hva frister vel ikke mer enn å ha vestlandsnaturen som sitt klasserom i ett år? Også klassetur til Sør-Afrika da!!!

På grunn av mange anbefalinger fra tidligere elever, skal jeg innrømme at forventningene var noe høye da jeg ankom denne vakre, ukjente øya i august. Men det tok ikke lang tid før både skolen, de ansatte, naturen, mine medelever og alle aktiviteter vi gjorde i klassen ikke bare innfridde, men gikk over alle mine forventninger!

Allerede den første uka dro vi på kajakktur, og vi lærte oss kameratredning. Det gikk sjeldent en dag uten at vi lærte noe nytt eller fikk prøve noe vi aldri hadde prøvd før. Vi dro blant annet på isbrevandring over Folgefonna, rappellerte fra bru, tok brattkort og lærte oss både ute – og innendørsklatring, og vi fikk prøve oss på surfing! Å ha en så variert skolehverdag var nok det beste av alt.

At man tilbringer så mye tid med hverandre gjennom året, på både godt og vondt i trange telt, gjør at klassen blir veldig sammenspleisa. Vi overnatta både flere netter i telt, under åpen himmel, i hengekøye, i snøhule, i koselige hytter og ikke minst i små telt på safari i Sør-Afrika. Det var nok under denne fantastiske linjeturen at vi virkelig ble godt kjent. Å hoppe verdens høyeste strikkhopp fra bru med en heiende klasse i bakgrunnen, dra på juvvandring og å hilse på nesten alle Afrikas dyr på nært hold, er noen få eksempler på hva man opplever sammen på de tre eventyrlige ukene i Sør-Afrika.

Jeg misunner dere alle som har dette året foran dere, jeg skulle gjerne ha gått et år til!

Hilsen Anna Mo Andreassen, elev 2017/2018

hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs