Anna-A-768x1024

Anna Mo Andre­assen om Friluftsliv: Vill vest

Jeg husker det som om det var i går da jeg satt hjemme, forvirra som få, og ikke skjønte hvilken folke­høg­skole jeg burde velge. At mitt valg til slutt landet på Bømlo Folke­høg­skule, og linja Friluftsliv: Vill vest, er jeg evig takk­nemlig for! Hva frister vel ikke mer enn å ha vest­lands­na­turen som sitt klasserom i ett år? Også klassetur til Sør-Afrika da!!!

På grunn av mange anbe­fa­linger fra tidli­gere elever, skal jeg innrømme at forvent­nin­gene var noe høye da jeg ankom denne vakre, ukjente øya i august. Men det tok ikke lang tid før både skolen, de ansatte, naturen, mine medelever og alle akti­vi­teter vi gjorde i klassen ikke bare innfridde, men gikk over alle mine forventninger!

Alle­rede den første uka dro vi på kajakktur, og vi lærte oss kamera­tred­ning. Det gikk sjel­dent en dag uten at vi lærte noe nytt eller fikk prøve noe vi aldri hadde prøvd før. Vi dro blant annet på isbre­vand­ring over Folge­fonna, rappel­lerte fra bru, tok bratt­kort og lærte oss både ute – og innen­dørs­klat­ring, og vi fikk prøve oss på surfing! Å ha en så variert skole­hverdag var nok det beste av alt.

At man tilbringer så mye tid med hver­andre gjennom året, på både godt og vondt i trange telt, gjør at klassen blir veldig sammen­spleisa. Vi over­natta både flere netter i telt, under åpen himmel, i henge­køye, i snøhule, i kose­lige hytter og ikke minst i små telt på safari i Sør-Afrika. Det var nok under denne fantas­tiske linje­turen at vi virkelig ble godt kjent. Å hoppe verdens høyeste strikk­hopp fra bru med en heiende klasse i bakgrunnen, dra på juvvand­ring og å hilse på nesten alle Afrikas dyr på nært hold, er noen få eksempler på hva man opplever sammen på de tre even­tyr­lige ukene i Sør-Afrika.

Jeg misunner dere alle som har dette året foran dere, jeg skulle gjerne ha gått et år til!

Hilsen Anna Mo Andre­assen, elev 2017/2018

Mer innblikk
hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs