reisebrev-SA

Reise­brev fra Sør-Afrika

I starten av november hadde friluftsliv klassen ved Bømlo folkehøyskole en treukerstur til Afrika.

Reise­skild­ring av Hedda, Marion og Julie

I starten av november hadde friluftsliv klassen ved Bømlo folke­høy­skole en treukerstur til Afrika. Turen gikk til Zimbabwe, Bots­wana og Sør-Afrika. Disse tre ukene besto av flere ulike akti­vi­teter alt fra strikk­hopp til sightseeing.

Første delen av turen var vi i Zimbabwe og Bots­wana. Deretter dro vi til Sør-Afrika, og det var her vi tilbrakte mest tid. Sør-Afrika er ett land som tidli­gere var preget av kraftig apart­heid. Selv om apart­heid er oppløst, kunne vi likevel se etter­virk­ninger. Vi lærte mye historie og kultu­relle tradi­sjoner når vi gikk «Walk og Freedom» og avsluttet med å dra til Robben Island, der vi fikk ett innblikk i Sør-Afrika for bare 30 år siden.

Cape Town er kjent for det karak­te­ris­tiske fjellet Table Moun­tain og deres karak­te­ris­tiske infra­struktur. Vi har sett mye natur, alt fra savannen på safari i Bots­wana til kuperte terrenget på Kapp det gode håp. Dyre­livet var ikke det vi var vant til. Alt fra løver, giraffer og elefanter på safari. Til bavianer og elefanter i gatene, og ville struts, bavianer og skil­padder ved kapp det gode håp. I tillegg besøkte vi en pingvin koloni som besto av ville ping­viner noe vi ikke trudde var mulig å se i Afrika.

Vi besøkte en av de mest fattige slum­om­rå­dene rett utenfor Cape Town. Slum­om­rådet kalles en town­ship, og lands­byen bestod av rundt 8.000 innbyg­gere, 8 vann­kraner og ett fåtall toaletter på deling. Slum­om­rå­dene har ingen sani­tær­an­legg. Dette gjorde veldig inntrykk på mange av oss. Vi så en helt annen verden som ikke passet inn med resten av Cape Town vi hadde opplevd. Vi fikk virkelig sett kontras­tene innenfor byen mellom fattig og rik i byen.

Turen har levd opp til forvent­nin­gene. Strikk­hopp, rafting, rappel­le­ring, grotte­vand­ring, gikk på Table Moun­tain, så Victoria Falls, hoppet i Gorge swing, surfet, ridetur på stranden, haidyk­king og spist mye spen­nende mat.

Disse tre ukene ga mange nye inntrykk på både godt og litt vondt som vi sent vil glemme.

Hilsen Hedda, Marion og Julie

Mer innblikk
hei-bomlo-fhs

HEI Bømlo FHS

Enten du er fornøyd eller mener vi kan forbedre oss, setter vi stor pris på tilbakemeldinger om hverdagen din på Bømlo folkehøgskule! Ris eller ros, gleder eller sorger, stort eller smått: Har du noe du vil dele med oss, så send oss en melding! Tilbakemeldingen din plukkes da opp av rektor Magne, og blir brukt i arbeidet vårt for å gjøre skolen vår enda bedre.

Håper vi hører fra deg!

(Du kan velge å være anonym. Men for å gjøre det lettere for skolen å ta tak i tilbakemeldingen din, setter vi pris på om du oppgir navnet ditt.)

hei-bomlo-fhs