Vi lokker fram det beste i deg

Ønsker du et annerledes og nyttig studieår? Bømlo Folkehøgskule har hovedfokus på miljø, kreativitet, solidaritet og fredsskapende arbeid gjennom spennende linjer med spennende reisemål.

Vi legger også vekt på at du skal utvikle dine evner innen kommunikasjon,  konfliktløsning og samarbeid – noe som vil gi deg store fortrinn når du skal videre i studier og arbeidsliv. Vi garanterer et folkehøgskoleår du aldri vil glemme!

SKOLEBYGNING OG INTERNAT
Foruten et stort undervisningsbygg med rom for linje- og valgfag, administrasjon og kontor, har vi en spennende løsning der elevene bor i egne hus.

I stedet for et stort internat, bor elevene i åtte rødmalte hus med seks små og tre store rom som alle har egne bad og toalett. I huset deler dere også en fellesstue med kjøkken og et vaskerom. Hvert hus har i tillegg en egen terrasse med utsikt over skog og sjø. Hele skoleområdet, inkludert elevhusene har trådløst internett.
Se panoramabilder fra skoleområdet!

SOMMERDRIFT

Foruten folkehøgskoledrift i perioden fra august til mai, er Bømlo Folkehøgskule også arrangør av sommerleirer for barn og ferieopphold for voksne psykisk utviklingshemma fra Bergen kommune i juni og juli.

MÅLSETTING

Bømlo Folkehøgskule skal være en folkehøgskole der elevene skal utvikle seg og trives, og et år ved Bømlo Folkehøgskule skal gi elevene læring og mening.

Fred, solidaritet, kreativitet og miljø er verdier som skal ligge til grunn for alt vi gjør.

KOMMUNIKASJON

Det er flere måter å komme seg til og fra Bømlo. Det går hurtigbåt til og fra Bergen, og denne stopper også ved Bergen Lufthavn Flesland. Det er også mulig å ta fly fra Stord Lufthavn, som ligger 40 minutter fra skolen. Flere bruker også Kystbussen mellom Bergen og Stavanger, som stopper på Føyno – som har bussforbindelse til skolen.

KART

Her kan du se hvor Bømlo Folkehøgskule ligger, midt mellom Stavanger og Bergen.