Mari om Mat med smak av verden

Etter et skoleår på Bømlo Folkehøgskule på linja «Mat med smak av verden» kan jeg se tilbake på et år fylt med ny kunnskap, gode erfaringer og ikke minst uforglemmelige minner.

På kjøkkenet fikk vi ikke bare prøvd oss på ulike retter fra alle verdens kanter, men også økologisk og kortreist mat som hadde vokst eller beitet bare noen hundre meter fra skolen. Vi hadde fokus på både bærekraftig, miljøvennlig og sunn mat, men selvfølgelig godt balansert av de minst like viktige kakene og dessertene.

Å komme seg ut av kjøkkenet var også en stor del av skoleåret, og vi fikk besøke blant annet Hansa Bryggeri, Ostegården på Fana og Fatland Slakteri, hvor vi lærte minst like mye som på kjøkkenet.

Et stort høydepunkt, og et av årets beste minner, var linjeturen. Klassen vår dro til fantastiske Vietnam, et land med en spennende kultur, de hyggeligste menneskene, og ikke minst helt nydelig mat. Her fikk vi være med på kokkekurs både på restauranter i storbyen, og hos lokalbefolkningen på landsbygda. Dette var virkelig en tur jeg sent vil glemme.

Det fine med «Mat med smak av verden» er at det er en linje for alle. Her passer du perfekt inn drømmer om å bli stjernekokk, eller bare vil lære deg enkel matlagning til det kommende studentlivet.

På Bømlo blir du hørt, og opplæringen blir tilpasset dine behov og ditt nivå! Jeg lærte mye iløpet av året mitt, men det viktigste jeg tar med meg videre er en glede for matlagning jeg ikke viste at jeg hadde i meg.

Mari Ivarsen , elev 2015/2016

Tilbake til bloggen