Food for thought: India

Ønsker du et år fullt av gode opplevelser og ny kunnskap innen matverdenen? I dag er det mye fokus på mat og fordeling av matressursene. Tenk at vi kan ha det gøy og lærerikt, samtidig som vi kan gjøre positive endringer!  Å lage mat sammen knytter bånd og åpner dører. Bli med på et uforglemmelig år!

Studietur: ca 3 uker til India

HØSTSEMESTERET

Vi blir godt kjent med hverandre samtidig som vi lager spennende retter av smakfulle og sunne råvarer. Allerede i september er vi med på å arrangere matfestival her på Bømlo.

Vi varierer mellom aktiviteter som å lage 3-retters meny ute i vakker vestlandsnatur, arrangerer Masterchef på kjøkkenet eller tema som f.eks Italienske dager. Vi drar på fisketur og sopptur, for deretter å lage deilige måltid av den kortreiste maten vi har hentet selv. Vi lager  smakfulle, kreative måltid og har det gøy og lærer samtidig! Vi arrangerer restaurantdag på skolen, og  arbeider med mat inspirert fra både inn- og utland. Et spennende prosjekt vi jobber med før jul, er å arrangere et stort julebord for hele skolen, elever og tilsette. Vi tar vare på våre tradisjonsrike retter, og nå får du lære å lage ditt eget pinnekjøtt helt fra grunnen av.

LINJETUR

Vi skal på en 3 ukers eventyrreise til India.  Vi lukter og smaker på dette fargerike og spennende landet!

India har et unikt og verdenskjent kjøkken , du lærer å lage ekte indisk mat sammen med de lokale. Her får vi oppleve en fargerik kultur, og en fantastisk natur med et eksotisk dyreliv. Tigersafari og spennende opplevelser venter!

Vi har fokus på å gjøre reisen vår etisk, og har som mål å gi noe positivt tilbake til lokalsamfunnet. Vi er derfor med og bidrar med frivillig arbeid, noe som er givende både for de lokale og deg selv. Å lage mat sammen er inngangsporten til å bli kjent med dette eventyrlige landet og de utrolige menneskene.

Vi bor noen netter sammen med de lokale, og hjelper de i dagliglivet- slik blir vi godt kjent med folkene og kulturen.

India er et land med kontraster, og denne turen kommer til å gjøre inntrykk, du vil garantert sitte igjen med uforglemmelige og fantastiske minner.

Dere er med på å bestemme hvordan reisen vår skal bli, og sammen lager vi turen og opplevelsene underveis.

Linjeturen til India vil koste ca kr 20 000.
Kostnader til vaksine kommer i tillegg.

VÅRSEMESTERET

Vi drar på en lokal reise med fokus på vår gode lokale matkultur. Da besøker vi  kanskje et bryggeri, prøver ut vestlandsretten Smalahove, og besøker en lokal osteprodusent. Vi jobber med et prosjekt der bærekraft står i fokus, vi er nysjerrige på begrep som Dumpster Diving og Dumpster Food – hva er fordeler og ulemper? Gjennom hele året arbeider vi praktisk med å tilberede , og DU som elev blir hørt og får bli med å påvirke.

I forbindelse med skolens fredsfestival som blir arrangert på våren, lager vi mat fra andre spennende kulturer.

Pakkeliste

Dette bør du ha med deg til India.